МАЛКА ДНЕВНА МУЗИКА

или 7 парчета, с които седмицата ви да премине по-приятно и мелодично

0 коментара Сподели:

TOMBOY – HANG OUT
Hang Out е любовно парче, но противно на всяко сълзливо чувство и шикозна романтика, видеото е мрачновато и сиво, показвайки нула любов и почти 100-процентова депресия. Направо идеално за понеделник.

Tomboy, ако не знаете, се наричат онези малки момиченца, които с радост придружават момчетата в лова на паяци и безцелното катерене по дърветата, вместо да обличат и събличат Барби и да наминават през мола. Вокалите на мъжкото момиче от това бруклинско дуо пък правят следното: внасят мелодично равновесие в инак леко ръбатия електро поп. Ни повече, ни по-малко.

 

1987 – MICHELLE
Уплахът, че за вторник ще ви пробутаме несполучлив кавър на The Beatles, е неоснователен. Тази Мишел идва от Швеция, където, както сме чували от Бергман и още не един и двама местни, би било полезно да съществуват поне 40 различни думи, описващи всеки оттенък на меланхолията. 1987 пък е псевдонимът на шведския продуцент Виктор Холмбери, който сам пее вокалите на родния си език и се надява, че „парчето ще искри като златен попилей и същевременно ще остави дълбоки рани”. Предполагаме в душите и сърцата, макар и това да ни се вижда малко недоброжелателно.

 

FKA TWIGS – TWO WEEKS
Твърде рано е да се мисли за парти, затова и сряда ще натруфим с меланхолични окраски (дано не ви е дошло прекалено тъжовно и не ви се е приискало да повикате екзорсист). Two Weeks е първият сингъл от предстоящото дебютно LP на FKA Twigs, а режисираното от самата нея видео я показва като някакво полубожество, благосклонно направляващо съдби и пороци. Нещо като Калиси в музикалния свят, така да се каже.

 

NICO JAAR EDIT: THE HELLEN HOLLINS SINGERS – CONSOLATION
Преди поредната футболна драма да прати националния отбор на Чили обратно у дома им, израсналият в страната Nico Jaar се закани да сподели, в случай на победа, парчето, което сме избрали за четвъртъчна предвкусица на уикенда. Макар момчетата на Хорхе Сампаоли да не успяха да достигнат до заветната победа, Нико все пак снизходително сподели този чудесен едит, вероятно надявайки се, че националите на САЩ ще отсрамят положението. Както „уважаемите приятели на футбола” обаче знаят, американците също си хванаха самолета.

 

KIDS FLY – WHITE PAGE
Обикновено нямаме време да пишем кратко, но в петъчен ден се налага пестене на всякакви непарти усилия. Затова ще кажем само това: предлагаме ви божествен съюз между китари, вокали и бас, чисто нова лондонско-телавивска поп/рок банда, психеделични звуци и много красиво видео, показващо, ако сме разбрали правилно, някаква флуидна форма на любовта.

 

DAVIDIANWHAT I WANT
Уикендът си е уикенд, затова съботното ни предложение е новото попълнение на френския лейбъл за електронна музика Kitsune. Каквото и да иска, лесно ще му се даде, защото животът за премладия нотингамски продуцент се очертава да е хубав. Предричаме много британски нощи, озарени от неговия чувствителен, успокоителен хаус, в който, както някога пееше Мими Иванова, „барабаните се гонят” (тук препускат по-скоро перкусиите). Красивият глас на Tiffani Juno пък прави всичко да изглежда една идея по-нежно.

 

ALIEN WHALE – ANOINTUS VENOMOUS ATLANTICUS
Рокът на това бруклинско трио е истински импровизиран хаос. Психеделията минава всякакви граници, а върху раздробените останки на стария рок свят се изгражда нов – повече тревожен, отколкото екзалтиращо-възхитителен. Идеално за неделната почивка. Особено ако почивате някъде из дебрите на Ада. 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *