ТРЕТИ ФИЛМ \“НОЩ В МУЗЕЯ\“ И МЕРИЛ СТРИЙП ПО КИНАТА

За последен път можем да видим Робин Уилиамс в ролята на Теди Рузвелт

0 коментара Сподели:

Изход: Богове и царе повтори добрите си резултати и през втория си уийкенд с повече от 120 000 лв приходи, но въпреки това бе буквално издухан от третата, финална част – "Хобит: Битката на петте армии, който се представи изумително с повече от 600 000 лв приходи. През последният филмов уийкенд за 2014 ще можем да видим две премиерни заглавия – музикалното приказно фентъзи на Роб Маршал – "Вдън горите" и третата част на приключенската комедия с Бен Стилър и Робин Уилямс – "Нощ в музея: Тайната на гробницата".

ВДЪН ГОРИТЕ

режисьор: Роб Маршал
сценарист: Джеймс Лапин (по мюзикъла на Джеймс Лапин и Стивън Зондхайм)
в ролите: Ана Кендрик, Мерил Стрийп, Емили Блънт, Крис Пайн, Джони Деп и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 7,4/10 (от 1437 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 72%
рейтинг в metacritics: 71/100

Вдън горите предлага модерен прочит на няколко класически приказки на братя Грим, преплитайки истории и герои от тях. Мюзикълът включва Пепеляшка (Ана Кендрик), Червената шапчица (Лили Кроуфорд) и Рапунцел (Макензи Мози) вплетени в нова оригинална история, включваща бездетната двойка – пекар и жена му (Джеймс Кордън и Емили Блънт) и желанието им за създаването на потомство, пряко свързано с вещицата (Мерил Стрийп), която ги е проклела.

Отзивите за новия мюзикъл на Маршал са предимно положителни.

 

Тази адаптация от Дисни на класиката на Стивън Зондхайм се намества удобно измежду Холивуд и Бродуей, предлагайки доста мрачен завършек на историята.

 

НОЩ В МУЗЕЯ: ТАЙНАТА НА ГРОБНИЦАТА

режисьор: Шон Леви
сценарист: Дейвид Гуйон, Майкъл Хенделман, Марк Фридман
в ролите: Бен Стилър, Робин Уилямс, Оуен Уилсън, Стив Куган, Рики Жервейс, Ребъл Уилсън, Мики Руни, Бен Кингсли, Дик Ван Дайк и др
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6,7/10 (от 2816 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 48%
рейтинг в metacritics: 47/100

След двете супер успешни (финансово) части от 2006 и 2009, режисьорът Шон Леви и продуцентът Крис Кълъмбъс се завръщат с трета част на Нощ в музея: "Тайната на гробницата"

В най-дивата и скъпа част от трите филма, Лари (Бен Стилър) кръстосва земята, обединявайки старите любими герои с новите попълнения. Всички се впускат в епично приключение, за да спасят магията, преди да е изчезнала от света ни завинаги.

Въпреки че има своите моменти, третата част на "Нощ в музея" може да е всичко, но не и вдъхновяваща.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *