ВСИЧКИ ЗА РУТ, РУТ ЗА ВСИЧКИ

Певицата е първият български изпълнител, разчитащ изцяло на финансовата подкрепа на феновете си

0 коментара Сподели:

Васил Германов

Рут Колева винаги е била известна с нестандартния си стил, независимо дали става дума за визията или за творчеството ѝ. Ето защо ни се стори логично, когато певицата обяви, че следващият ѝ албум ще бъде финансиран от фъндрейзинг кампания през платформата Pledgemusic. Сайтът предлага обществено финансиране на музикални проекти, като всеки човек подкрепящ Рут, ще участва по един или друг начин в процеса по създаването на албума ѝ. В зависимост от дарената парична сума, можеш да получиш албума с автограф, да се срещнеш лично с Рут или да я посетиш в студиото, докато записва. По този начин новият проект на изпълнителката е съвместна продукция с феновете ѝ, което го прави още по-специален. Всеки, помогнал на Рут, ще може да чуе дигитално копие на албума още преди неговата официална премиера.

Рут разказва, че едни от най-добрите музикални и филмови продукции в днешно време се осъществяват чрез crowdfunding. От Спайк Лий до Manowar, всеки предпочита подкрепата на хората пред тази на монопола, който в крайна сметка повече ти взима от колкото ти дава.

Аз смятам, че именно хората, които слушат музиката ти, следват те, идват на концертите ти, са тези които трябва да те подкрепят, за да направиш следващата крачка.

"Да създаваш музика в България не е лесно, още по-трудно е да тръгнеш от България и да се опиташ да го направиш международно, все пак оставайки българин. За мен този проект е по-важен от всичко, което съм правила до момента", споделя Рут.

Що се отнася до самия албум – той е също толкова амбициозен, колкото и набирането на средства за продукцията му. С работното заглавие „Amber eyes”, той ще се отличава с много различен стил, ще звучи по-модерно и ще комбинира соул и оркестрални елементи. За целта Рут работи заедно с Kan Wakan, които според списание Rolling Stone са едни от най-талантливите продуценти в LA, а музикален директор на продукцията е именно Brandon Coleman, познат от работата си с Alicia Keys.

Певицата ще запише голяма част от парчетата в Щатите, където пък я изпращат Red Bull, давайки ѝ на разположение модерно студио, в което да развихри креативността си. Проектът е един от най-мащабните в кариерата на Рут, а до финала на кампанията остават още цели 112 дни, през които можеш да я подкрепиш в амбициозното ѝ начинание.

Кликни тук и подкрепи Рут.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *