ПО СЛЕДИТЕ НА НАЙ-СОЧНИЯ БУРГЕР

Експедицията "Съвършен бургер" ни отвежда в Boom! Burgers and Steaks. Последвай ни...

0 коментара Сподели:

Помниш ли един от епичните епизоди на „Как се запознах с майка ви“, където петорката се впусна в търсене на перфектния бургер из огромния Ню Йорк? Е, за всеки един, който е хапвал в Boom! Burger, целият сценарий губи смисъл, тъй като перфектните бургери се намират на ул. “Кърниградска“ 15, тук, в нашата малка София.

Приятелите ни от Boom! Burgers and Steaks ни поканиха да опитаме новото им меню, като междувременно ни разказаха интересни подробности около майсторството, сръчността, вдъхновението и апетита, с които се прави и яде един наистина феноменален бургер. По стара Go Guide-ска традиция следва ние да разкажем на теб. Приготви се да огладнееш.

ОТЛИЧНИК НА МЕСЕЦА
Всеки месец основното меню е едно и също, но частта с бургер на месеца е различна. В него ще намериш постоянните им предложения, от които имаш време да опиташ всяко едно кулинарно произведение.

В специална платформа на имеThe Burger and Beer Laboratory, т.нар. лаборанти подготвят нова комбинация всяка сряда, от която Boom почитателите избират бургер на месеца.

 Илюстраторът Димитър Чикакчиев прави специална визия за него, а гостите могат да го опитат само в този ден. И за да е пълна идилията, ти се предлага най-подходящата бира и гарнитура, които вкусово си пасват перфектно.

НОВАТА ЕРА
Сега ще ти разкрием тайната на Boom! за вечно доволни редовни посетители и нови търсачи на изкушения. Това е ново меню, което не изключва напълно старите си предложения, а само ги променя с цел вкусовите им качества да заблестят още повече. Разбира се, и чисто новите рецепти са задължителни. 

Един от изцяло новите бургери, който можеш да опиташ, е Sloppy Joe. Той бавно се превръща в best seller, a историята му е интересна, защото комбинира две американски класики. Единият е типичният бургер с телешко и чедър, а другият е със специална кайма, запържена в барбекю сос и бира. Получава се сочна смес, която се слага над телешкото кюфте.

Pulled Pork “Ribs” бургерът вече има нов, отличителен вкус. Лаборантите му добавят халапеньос и вкусът се променя към пикантен, но по един изключително приятен начин.

Buttermilk-fried chicken бургерът е изцяло нов. Макар че с пилешкото винаги го има проблема, че е малко по-безвкусно в сравнение с телешкото и свинското, в лабораторията правят магии на месото и вкусът си е направо Boom! Пилешкото е мариновано в сметана, запържено в аиоли сос и поднесено с домашно маринованите им кисели краставички, запазена марка на заведението.

Предишният вегетариански бургер беше с козе сирене и патладжан, но какво е бургер без кюфте? Феноменален upgrade на Veggie бургера радва всички, които не ядат месо, със специално приготвено кюфте от леща, пикантна майонеза и други вкусови сензации.

Double Trouble е онова чудо на кулинарията, което побърка всички фенове на бургерите. Сервира се със забит нож, защото е огромен и трудно можеш да отхапеш от горната и от долната част едновременно. Носи титлата Бургер на месеца и предизвиква безброй съобщения до Boom! екипа с молби да го оставят като постоянно предложение в менюто.

ФИЛОСОФИЯТА И ВДЪХНОВЕНИЕТО
Тук винаги сме с усещането, че ядем нещо съвсем различно, въпреки че на пръв поглед си е все бургер. Да, ама не! Зад комбинациите от вкусове стоят много пътувания, четене, обикаляне, проучване и… пробване.

Като съберем всички бургери на седмицата, се получават 52 нови комбинации на година, които трябва да са различни и интересни. На това му казваме предизвикателство между две питки.

В Англия хората са много големи маниаци на тази тема – готови са да чакат по два часа на опашка за качествен бургер. Именно дотам пътува често главният готвач Кирил Бояджиев, като след последното му посещение се променя начинът, по който приготвят хлебчетата. Тестото вече не се поставя в ринг, а се оставя само да се разлее, което прави питките по-тънки. Идеята е те просто да държат бургера, а не да са всичко, с което ще се заситиш.

Месото е тяхната религия. Внасят го от ферма в Ирландия, без да го замразяват и за ден през целия му път до твоята чиния. Този процес се нарича сухо зреене и през това време стои в хладилници с температура между 3 и 5 градуса. Това е тайната на несравнимите му вкусови качества.

Малкото меню ти гарантира само топ продукти, приготвени с най-пресните съставки. Това е идеята и на десерта на деня – единствения, с който можеш да завършиш бомбастичното хапване. А за тези, които са на диета, бургерите могат да бъдат сервирани със свежа салата вместо с хляб. Просто няма нещо, за което да не са помислили…

OUT OF THE BOX
Отново вдъхновени от Лондон, Boom! Burgers and Steaks изскачат и с чисто нов food truck. С него ще се включат на няколко събития – София диша, Spirit of Burgas, както и няколко pool партита. Нямаме търпение!

В Boom! ще видиш всякакви хора. Както идват скейтъри, така идват и костюмари. Защото бургерът е класика. И нито един от посетителите няма как да се измъкне от това да се нацапа целият.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *