ФЕСТИВАЛЕН РЕПОРТ: MELT 2015

Почти занулихме фестивалния сезон и тази година, виж какво ни се случи по време на Melt, Германия

0 коментара Сподели:

Урок, който отдавна сме научили, е, че лятото се помни с музикалните си фестивали. Преди няколко месеца направихме бърз разбор и набелязахме най-важните, които се случват на скромни километри от нас – някъде в Европа. Успяхме да огреем навсякъде, често благодарение на нашите агенти. Един от тях е Данаил Стефанов, талантлив архитект с отношение към музиката, който напоследък пуска из обичайните столични местенца под името STFNV. Ако сме предизвикали интереса ти, можеш да чуеш негови неща тук.

Ето и как Данаил ни описа Melt в кратък текст и картинки, защото всичко останало е музика.

Над 20 000 души. 7 сцени. Над 200 артисти. 3 дни. Мелт! Ферополис, Германия. Така изглежда фестивалът на хартия, а на живо цифрите са нищо, а изживяването – в пъти по-впечатляващо. През повечето време от годината изоставените машини в града на желязото Ферополис са своеобразен музей на стоманени гиганти, напомнящи за германската индустриална мощ. Но ги има и онези 4 фестивални  дни, в които това място се връща към живота.

От 1997 година насам лабиринтът от стомана се съживява със седем големи музикални сцени, множество малки по маршрутите между големите и всевъзможни барове и капанчета за храна и напитки, превръщайки го в рай за всеки музикален фен, каквато и музика да предпочита. Безсмислено е да цитираме имена от лайнъпа на фестивала. Музика, музика, МУЗИКА! По сцените са разпределени толкова много качествени актове, че за да видиш своите любими музиканти, трябва да направиш собствена много стриктна програма за деня си и да кръстосваш фестивала от гиг в гиг и така до сутринта.


 

А ако на сутринта имаш все още неизразходвана енергия и не ти се ляга, може да посетиш Sleepless floor сцената, където лайнъпът започва от 7:00. Към всичко това добавяме и езеро с плаж (да може и да се разхладиш във водата, ако си се разтопил в тълпата пред някоя от сцените), много добре организиран къмпинг и денонощен транспорт до различните точки на фестивала. Всичко, организирано с немска прецизност.

GO THERE!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *