5 СЪБИТИЯ С ВХОД СВОБОДЕН ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Как да се забавляваме преди Коледа, без да похарчим парите, предвидени за подаръци

0 коментара Сподели:

Иван Шишиев

Ако през декември се опитвате да спестите за коледни подаръци, но все пак искате да се порадвате на културния живот на София, това са събитията, които няма да ви струват нищо.

ЛИТЕРАТУРА
Софийският международен литературен фестивал се провежда за трети пореден път и тази година фокусът е върху литературата на Иберийския полуостров. Изложбите, срещите с писатели, детските работилници и дори прожекциите са с вход свободен, а повече от програмата може да видите тук.

КИНО
През декември Домът на киното ни печели с цели 3 събития с вход свободен. Това са редовният София Филм Фест за учащи, филмовите дни Лукс, на които ще бъдат представени трите филма, състезаващи се за наградата на Европейския парламент LUX Prize (включително нашият „Урок“) и последните филми от програмата по честването на 100 години българско кино. Тук, тук и тук.

ИЗЛОЖБИ
Фотографът Бил Оуенс гостува със Suburbia, неговия поглед върху случващото се в американски предградия и зараждащата се средна класа в САЩ през 70-те и 80-те години на миналия век. Фотографиите ще са изложени във Vivacom Art Hall до 10 януари.

ПИКАСО
Присъствието на Пикасо в София е все по-осезаемо, а съпътстващите го събития – все по-разнообразни. На 8 декември в Националната художествена галерия ще се състои концертът „Пабло Пикасо и руските балети”, включващ в програмата си Epиĸ Caти – бaлeт „Πapaд”, Maнyeл дe Фaлa – тpи тaнцa oт бaлeтa „Tpивъpxaтa шaпĸa”, Игop Cтpaвинcĸи – „Итaлиaнcĸa cюитa”, и Mopиc Paвeл – „Иcпaнcĸa paпcoдия”. Входът е свободен до запълване на залата. За децата всяка събота от 10 до 12 часа ще има ателиета за рисуване, в които ще могат да усвоят техниката на големия художник, а за който е изпуснал да види самата изложба, напомняме, че във втория четвъртък от месеца може да го направи безплатно.

КОЛЕДНИ БАЗАРИ
Коледните пазари и базари са едни от топлите и приятни места, в които можеш да прекараш дните между празниците. Макар че самото пазаруване на подаръци не излиза безплатно, някои от нещата, които може да намериш, са безценни, като например книгите от Международния панаир на книгата и продуктите от Фермерския пазар в betahaus.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *