В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 22 – 24 ЯНУАРИ

Виж какви да ги вършиш в София през уикенда

0 коментара Сподели:

На минус 20 градуса има два варианта – или "трепериш" от радост, че уикендът е тук, за да се увиеш като бурито в три одеяла и да не си покажеш носа навън, или планираш как да стоплиш това замръзнало тяло с малко близки срещи с други човешки същества, греяно вино и танци. Ако си от вторите, културната ни програма за следващите дни ще те докосне.

МЕЖДУНАРОДЕН СТУДЕНТСКИ ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ NEW WAVE
ДО 23 ЯНУАРИ, КИНО КЛУБ НБУ

В тазгодишното издание на МСФФ "NEW WAVE" ще може да видиш 30 игрални, 18 анимационни и 13 документални филма на представители от всички 18 балкански и черноморски държави. Иначе казано, новата вълна млади кинематографи са впрегнали де що има идеи, ресурси и ентусиазъм, за да създадат и да ти покажат какво се върти в главите им. Ние обичаме да откриваме млади таланти, младите таланти пък обичат да бъдат откривани, включи се. Всичко, което ти трябва да знаеш, е тук.

ЧАЙКА
ПЕТЪК, ТЕАТЪР АЗАРЯН, 19:30

Ако още не си намерил повод да посетиш Театър Азарян – даваме ти повече от чудесен такъв. "Чайка" е постановка на Явор Гърдев по Чехов. Това може да стане по-хубаво само ако ти кажем, че в спектакъла вземат участие Снежина Петрова, Ованес Торосян, Махаил Мутафов, Елена Телбис, Николай Урумов, Захари Бахаров, Владо Пенев и още все от този ранг. Другото важно е, че в постановката е  използвана музикална вариация на Стайко Мурджев по тема от Парашкев Хаджиев в изпълнение на живо от Ованес Торосян. Третото и последно по значение на този етап е, че билетите са на касите на Билетния център в НДК. Толкова.

СРЕЩА С ТИМОТИ АЛЪН
ПЕТЪК, ФОТОСИНТЕЗИС АРТ ЦЕНТЪР, 18:00

В петък вечер можеш да си направиш много срещи. Можеш да се видиш с бивше гадже, с проектогадже, с човек, който едва ли някога ще ти бъде гадже. Друго си е обаче да се срещнеш с Тимоти Алън, чиято кариера върви по линията от обикновен фотожурналист до фотограф на BBC Human Planet. Пропътувал (и наснимал) света от върховете на Хималаите до дълбините на Южнокитайско море, той има какво да ти разкаже за живота от гледните точки на хора от най-различни култури

ЛЮБОВ И ИНФОРМАЦИЯ
ПЕТЪК, 19:00, НАТФИЗ

"Понякога кихаме. Понякога се влюбваме. Понякога не можем да разберем каква е тайната. Понякога нямаме сигнал. Понякога не можем да усетим болка. Понякога природата ни поставя на колене. Понякога гледаме твърде много телевизия. Понякога се губим в миналото. Понякога се чувстваме както никога досега…" Класът на Снежина Танковска поставя за пръв път у нас текста на Керил Чърчил. Едно ставя ясно отсега – създаваме, копираме, възприемаме, разпространяваме, запаметяваме и използваме информация във всеки един момент от своя живот. Но каква част от нея е истина? На сцената се нищят различни аспекти на информационното общество и пресечните му точки с любовта.

GREENWICH BOOK CLUB: ВСИЧКИ НАШИ МЕСТА
НЕДЕЛЯ, GREENWICH BOOK CENTER, 16:00 ЧАСА

Теодор Финч е запленен от идеята за смъртта. Всеки ден той обмисля различни начини, по които може да умре. Но и всеки ден търси и намира нещо, заради което да живее. Вайълет Мърки живее за бъдещето и брои дните до завършването, когато ще избяга от малкия град в Индиана и от мъката, която я задушава, след като внезапно загубва сестра си.
Срещата на Финч и Вайълет шест етажа над земята се оказва съдбоносна и за двамата. Тази емоционална и трогателна история за споделената любов, за пълноценно изживян живот и за двама млади хора, които се откриват един друг, докато стоят на ръба, е в центъра на първия за годината Greenwich Book Club, модериран от Анастасия Каранух.

За една идея по-топли нощи не пропускай The Balkanton Party в рамките на Absolut Reinvent и Takeover  в съботната нощ, както и джаз трибюта към големия Дизи Гилеспи в неделната. Cheers!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *