ЧЕТВЪРТЪК СТАВА НОВИЯТ ПЕТЪК С JUKEBOX

Новата колаборация: Ивета Димитрова и Николай Въжаров за поредицата събития Jukebox в Carrusel Club

0 коментара Сподели:

Ивета Димитрова е един от българските топмодели, част от Ivet Fashion. Тя е от онзи тип момичета, които се захващат с много и различни проекти и се справят блестящо с всеки един от тях. За музикалните вкусове на Ивета разбрах покрай серията й материали I’М WITH THE BAND за 12mag.

Николай Въжаров е сред онези галантни фантоми на нощта, който кипи в столичната музикална сцена. Разпознаван като неделима част от дуото Vajarov & Paci Pac Pac, този път се “забърква” в нещо изцяло ново.

Двамата дойдоха на гости на Go Guide, за да разкажат за новия столичен must-gо или must-attend. Събитието се казва Jukebox. Денят за парти е четвъртък. Мястото, разбира се, е Carrusel Club. Вече бяхме на две от събитията и нямаме търпение да разберем какво се случва “от кухнята”, или казано направо – зад пулта.

През последните две години всички усетихме, че четвъртък е новият петък. Или поне така ни се иска. Ракажете ми за Jukebox.

Н: В четвъртък в София няма кой знае колко интересни партита. Това беше и повод да помислим как можем да развием музикалната и нощна сцена на София точно в този ден. Искахме да направим парти, което да бъде интерактивно и да “говори” с публиката. По някакъв начин да има съобразяване с това, какво иска тя, а ние да се опитваме да го предоставим. Имаме си фейсбук група – JUKEBOX, в която събираме желанията на публиката. Отделно хората могат да постват парчета и в самото събитие, което създаваме за всяко следващо издание.

Откога замисляхте Jukebox в Carussel Club?

Н: Замисляхме го от декември и го организирахме много бързо. Поредицата от партита в четвъртък са планирани до началото на лятото, защото вероятно заведението ще има отпуск. Надяваме се, ако проектът е успешен, да продължим и през следващия сезон.

Как се намерихте за този проект?

Н: Ние се намерихме преди много години (ха-ха). Трябваше да сме двама разнообразни диджеи, които вече да са популярни имена в една конкретна среда или аудитория – главно на хора, които имат жив интерес към музиката. Ние много добре се допълваме, защото аз покривам повече електронната сцена – от synth pop до хаус. Ивета се занимава с всичко, което е по-алтернативно или “китарно”.
И: Не знам дали трябва да го определяме като “алтернативно”. Голям фен съм на Тhe Beаtles и при всяка възможност ги пускам. Вярвам, че все още трябва да се слуша такава музика. Когато говорим за партита в Carrusel, ние не търсим най-новата алтернативна музика.

А може би старата нова?

И: Може би това е точното определение.

Как дойде идеята за името?

И: Името Jukebox дойде по естествен начин. Искахме с него да достигнем някакво общуване и интерактивност с публиката.

А какво всъщност иска публиката?

И: Предстои ни да разберем какво иска. Ще отворя скоба, за да кажа, че в Carrusel има много добра сцена. Използва се рядко и би било интересно да видим какво може да се случва на нея.
Н: Веднъж в месеца партито ще бъде предхождано от шоу с музика на живо – Jukebox LIVE. Водещ на лайв изданията е Драго Симеонов. Първото издание е на 25 февруари. Всеки път ще участват различни групи, а за тях Ивета може да разкаже повече.
И: За момента гоним банди, които не са толкова популярни и разпознавани. Не им се въртят клипове например. Само хора, които се интересуват от жива музика, знаят за тях и се интересуват къде ще свирят. Повечето групи са били снимани в материалите, които съм правила за 12mag. Ще се опитаме да ги комбинираме така, че да си отиват с другата група, която има лайф в същия ден. Идеята ни е да комбинираме един такъв лайф сет с някой по-известен артист. Зависи от четвъртъка и от организацията ни.

Paraplanner е първият бенд, който ще свири лайф на 25 февруари. Те са много джази и много артистични. Александрина, която е вокал, всъщност е и модел. Другите са Raja & Iliyana.

Какво е важно за вас по отношение на бендовете, които ще каните?

За нас е важно групата да има авторска музика. Това е нашето изискване – да имат авторски сет, който да ни представят на тези лайфове.

Какъв жанр ще бъдат групите? Както знаем, Carrusel e място с публика, която е доста утвърдена и развита.

Н: Точно това беше и нашата идея. Да разчупим Carrusel и идеята, че там не можем да чуем всякакви групи, които имат някакво по-инди или рок звучене. Ние се стараем да се въплътим изцяло във визията на Carrusel и в начина, по който го възприемат хората. Но все пак тези четвъртъци трябва да разчупят и възприятието на хората за заведението.

И: В днешно време е много трудно да се определи конкретен стил на дадена банда, защото са вдъхновени от различни течения, които смесват в музиката си.

А сега за парти поредицата. Вече в две от изданията видяхме, че каните и гост-диджеи като Ирмена Чичикова и Драго Симеонов…

И: Един от основните акценти на партитата са гостите ни. Имаме, от една страна, диджей, който е утвърден като такъв, и един специален гост, който е популярен с други неща – не е типично да го виждаш зад пулта. Прекрасната Ирмена Чичикова е актриса, но и модел в Ivet Fashion. Прекрасно е да можеш да видиш зад пулта лице, което е разпознавано и по много други начини. Това се опитваме да покажем на хората.
Н: Така нареченият “нетипичен” гост също ще има отношение към музиката. Важно е да не се занимава професионално с това. Така например в първото издание поканихме Драго Симеонов, който е популярен като радио и телевизионен водещ най-вече. Това са хора с безпогрешен музикален вкус. По някакъв начин те са популярни и хората ги знаят, имат изграден имидж. От самото начало си мислехме, че ни трябват хора с отношение към музиката, и точно такива мислим да каним.

Ето, и в следващия четвъртък имаме двама гости – Насо Русков като гост-диджей, а специалният ни гост е Ивайло „Нойзи” Цветков. За всички ни е супер любопитно какъв ще е резултатът от тази комбинация. Едно е сигурно – че ще слушаме адски добра музика и ще бъде забавно!  Събитието във фесйбук.

Май ще стане тренди в четвъртък да си на парти, а не в петък?

Ние точно това искаме. Да се получи смес от хора, да се размият границите между хората, стиловете и вкусовете им. Искаме да ги подканим да дойдат и да се забавляват, но също така подкрепяме авторската музика и разнообразието на нощния и музикален живот в София.

Ще има ли вход?

Н: Ще има вход, като сме се разбрали да бъде символичен.
И: На групите им отнема изключително много време, енергия, а и имат разход за своите инструменти. Искаме да им предложим и добри условия за самите тях. Например цената за вход, когато има лайфове, ще бъде 10 лв. В останалите четвъртъци е 5 лв.

Официална страница на Jukebox.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *