В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 03 – 06 МАРТ

Виж какви да ги вършиш в София през почивните дни

0 коментара Сподели:

Ако мисълта за четири почивни дни не кара компасът в главата ти да "се мята" във всички посоки и си решил да останеш в добрата, стара и вероятно прилично поопразнена София, вероятно се чудиш с какво да запълниш свободните светли часове от денонищието. Ние, понеже рядко излизаме отвъд околовръстното, не за друго, а защото сме на пост да намираме добрите неща за теб, разучихме какво, къде и как през дългия уикенд и ти даваме няколко идеи.

ВЕЛОПРЕХОД ДО ШИПКА И БУЗЛУДЖА
ЧЕТВЪРТЪК, ПОДРОБНОСТИ ЗА МАРШРУТА ТУК


 

В случай, че искаш да започнеш почивните дни с едно лично предизвикателство – и такова сме ти намерили. За 5-а поредна година велосипедисти изкачват връх Шипка с колела по случай Националния празник. Идеята се поражда от един вело-патриот Васил Рачев и съмишленици през 2012., когато изкачват прохода в изключително тежки зимни условия. Групата демонстрира изпитание на духа и тялото, което се превръща в традиция с име "Шипченска епопея". Именно затова "Велоразходка" организира за 3-та поредна година масово пътуване с влак от София до Павел баня + нощувка край яз. Копринка и обратно. Велопоходът е с по-различен маршрут, като преминава и през съседния връх Бузлуджа. Километрите са около 100, така че ако това не те плаши, както казват "едно баирче и си там".

АВЕ, ЦЕЗАРЕ
ПЕТЪК, КИНО ЛЮМИЕР, 16:15 ЧАСА
СЪБОТА, КИНО ЛЮМИЕР, 20:30 ЧАСА
НЕДЕЛЯ, КИНО ЛЮМИЕР, 18:30 ЧАСА

Братята Коен или ги обичаш крайно или тотално не можеш да разбереш какви ги вършат. В този ред на мисли "Аве, Цезаре!" е много "коенов" филм, които ще те вкара в едната от двете крайности. И без да накланяме везната ще ти подскажем какво точно да очакваш тук, пък ти сам реши дали да се придвижиш до киното. Иначе, историята е за Холивуд от началото на 50-те – време на уестърн звезди, интриги на снимачната площадка и актриси със спорен морал. Историята заплита отвлечения Клуни, бременната Йохансон, журналистката Суинтън и човекът, който дърпа конците Бролин. Пълен миш-маш, който или ще хапнеш със страшен кеф, или ще си искаш парите.

ОМАЙНА НОЩ
ПЕТЪК, НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР, 19:00 И 21:30 ЧАСА

Какво се случва, когато една затворничка в петдневен отпуск (Мария Сапунджиева), един водещ на хитово ТV предаване (Асен Блатечки) и един келнер с утежнена биография (Юрий Ангелов) пресичат по необичаен начин пътищата си в бюфета на гарата, в нощта между два влака за Париж… Как ще протече тази нощ, как ще свърши тя, къде ще се озоват героите на следващата сутрин. Как спонтанното влюбване в такава нощ прераства в тежък махмурлук на следващия ден. Последното, учи, и ние сме го играли…

КАПАРО ЗА ТРИМА
СЪБОТА, STUDIO 5, 18:30 ЧАСА

Все ни се иска да гледаме повече и по-смешни представления. Ето защо решихме да дадем шанс (при това с високи очаквания) на "Капаро за трима". Темата тук са измамите. Пък кой и как ли не е бил мамен? История за високите залози, шубето (страхът е друга работа) и онези вероятности, от които ти омеркват коленете и ти пресъхва гърлото.

GREENWICH BOOK CLUB: "ПРАВДАТА НА ТОРЕН" НА АН ЛЕКИ
НЕДЕЛЯ, GREENWICH BOOK CENTER, 16:00 – 18:00 ЧАСА


 

Неделята ни е книжна по добра, стара традиция.  Този път я посвещаваме на един от силните научнофантастични романи от последните години. Дебютната космическа опера "Правдата на Торен" от Ан Леки обра най-големите награди за фантастика и фентъзи на 2014 година – Хюго, Небюла, Локус, Артър Кларк и Британската награда за научна фантастика.  Леки разглежда по особняшки, но много интересен начин редица традиционни жанрови въпроси: тези за пола и мястото на мъжете и жените в обществото, за колониализма и културния сблъсък, за изкуствения интелект и други.

А не ти ли се танцува?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *