СИТУАЦИЯ СЛЕД СИТУАЦИЯ

Никой не може да измисли това, което може да се случи на Тео Чепилов

0 коментара Сподели:

Никой не може да измисли това, което може да се случи на Тео Чепилов. Любимият ни автор вече може да постави табелка „писател“ на вратата на образцовия си дом на „Шишман“. После да я изпуши, полее, загуби или да й нанесе други вреди в негов стил. „Ситуация след ситуация“ е сборник разкази, които някой би казал, че не са за разказване. Премиерата на книгата е в петък, 13-и в „Перото“, а афтърът, кой би могъл да предполага…

Kакво е „Ситуация  след ситуация“?
Това е първата ми книга, надявам се не последната. Иначе за хората около мен

това са онези моменти от живота ти, когато всяка секунда има нов обрат, докато в един момент не можеш да разбереш вече какво точно ти се случва.

Най-често в тези истории има намесени партита, алкохол и наркотици, а събитията се сглобяват по разкази на очевидци.

Колко време ти отне да изживееш книгата и всичко ли е по действителен случай?
Общо взето, цял живот. Най-старият разказ е писан в 10 клас, последният е от март тази година. Някои истории са на 100% истински, други са вдъхновени от реални събития, но доукрасени или с променен контекст. Има и много случки на приятели, така че доста уиски ще има да черпя хората, които се разпознаят.

Това ли е хонорарът, който даваш на приятели?
Да – тарифата е едно голямо за използвана мисъл, една бутилка за цяла история.

Коя е най-куцата ситуация?
В книгата може би най-лошото стечение на обстоятелства е разбитият самолет със 178 души на борда. Общо взето, има изобилие от катастрофи – изгоряла жигула, блъснат мустанг, голф се врязва в S-класа, ферари се омазва със сладолед… И това са само ламарините, без да броим човешките драми.

Иначе от моите лични истории вътре – периодът, в който изкарах едно лято без дом и на практика живеех в колата си, не е нещо, което си спомням с умиление. Също винаги изтръпвам от „Мементо“ момента, когато се будиш и не знаеш къде си и как си се озовал там.  

Каква е разликата между култовата статия за десетте вида софиянци и разказа, в който се е развила?
Разказът е нещо като ремикс на статията. Там прозренията за софиянците по кварталите минават като дрънканици на две квартални деградета в местната кръчма.

Търси книгата по книжарниците от 9 май.

ЧЕТИ КАКВО МИСЛИ ЗА РОДНИТЕ СЕРИАЛИ ЕДИН ДРУГ НАШ ЛЮБИМ РАЗКАЗВАЧ – ВАСИЛ РУСЕВ, КОЙТО НАСКОРО СЪЩО ПУСНА ПЪРВИЯ СИ СБОРНИК С РАЗКАЗИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *