АНИМАЦИОНЕРИТЕ И ЕДИН СПЕКТАКЪЛ-РИТУАЛ ЗА МОЩНО ИЗПАДАНЕ В ЕКСТАЗ

Какво ще се случи този петък 13-ти!

0 коментара Сподели:

Какво да кажем…Най-добре би било така: Анимационерите се завръщат с нова космическа одисея – едноименния албум ANIMACIONERITE, който ще бъде представен официално на 13 май, петък, в Mixtape5. Това звучи колкото и просто за едни, толкова и вълнуващо за  всеки средностатистически почитател на музиката с добър вкус, бурно минало и светло бъдеще.

Дългото чакане свърши, точно преди някои от нас съвсем да се откажат от идеята, че ще чуят нови неща на една от най-значимите български групи.

За албума трябва да отбележим, че по никакъв начин няма да разочарова верните фенове на комиксовите герои, дори напротив. Има риск да откриете нов звук, запомнящи се композиции, психаделични синтове и най-вече абсолютни хитове!  – Кълнем се с две ръце, особено за това със саксофона!

Чети този почти тантричен разговор с фронтмена Георги Згуров – Гурко:

Този петък 13-и пускате новия си едноименен албум. Трети подред след запомнящите се „А“ и „Плюс“. Много време мина, всъщност 13 години от последния. Важна ли ви е нумерологията? Ще правите ли специален ритуал преди появяването ви на сцената?

Числата винаги са били много важни за мен. Те ми говорят нaедин друг език. Говорят ми за вечността, говорят ми за скритите връзки между нещата. За ритуал – да, ще се хванем за ръце и ще изпеем „Векът на любовта“. Аз първи ще се съвзема от транса, предизвикан от силната вибрация на тази песен и ще върна другите в реалността с бащина целувка по челата.

Колко време се трудихте над този албум? Не ми казвайте 13 години.

В албума влязоха някои натрупани през годините музикални идеи, но като цяло нещата на 80% са съвсем нови. Звукозаписният процес отне две сесии от по два месеца с кратко прекъсване за презареждане.

Какво правите, когато не музицирате?

Всеки има различни занимания, но като цяло сериозните житейски неща – семейство, кариера, поддържане на секси рок тяло.

Повлияни ли сте от други банди за звученето на парчетата и какво слушате напоследък?

За звученето – не, но може би, ако се разровим в съзнанието на всеки от нас, ще излязат интересни музикални вдъхновения. Правили сме подобни признания помежду си за предния албум. Беше много забавно. Имаше абсурдни неща. Напоследък лично аз много слушам GHOST. Обожавам ги.

Текстовете на новите песни отново са в същата сюрреалистична (ако позволите) стилистика. Какви теми ви занимават в ежедневието и в творчеството?

Текстовете генерално са в две посоки – от една страна, магично-поетично-меланхолични, а от друга – прозаични. Първите са болшинство и са на Заека, а аз пиша за нещата от живота.

Как бихте описали какво ще се случи на официалното представяне на албума в Mixtape5? И кой ще свири с вас на сцената?

На 13 май ще изсвирим целия нов албум. Той съдържа 11 парчета. Ще изсвирим и още толкова от нещата от предните ни два албума.

Концертната версия на Анимационерите сме ние тримата плюс Росен Ватев (Jeremy?, Tube Hedzzz, Bobo& The Gang)– барабани, Евден Димитров (Dayo, South Wick)– бас. Ще има и още един човек, но това вече е тайна.

Подготвили ли сте специална декорация, може би нещо космическо, каквато е и основната тема в албума „Анимационерите“, съдейки по обложката?

Не знам дали това ще ви прозвучи като нещо специално, но аз ще нарисувам зелка на дясната си длан и в момента, в който я отворя и покажа на публиката, на сцената ще излезе голо извънземно и ще започне да сваля част от облеклото ми. Надявам се, не развалям някаква изненада.

Парчето с „припадналите звуци“ и звуковия абсурд според мен ще стане хит, вие на кое залагате?

Голямата изненада за мен е „Бели врани“. Много различно от всичко, което са правили Анимационерите до момента. „Припаднали звуци“ е супер симпатично и различно в албума и от това доста печели. Потенциал за сингли имат „Котки в кожен салон“, „Гаспачо“, „Костюми в стаята на славата“, „Мемо“, „По облаците тичам“.

Как се докарвате до комиксово състояние в ежедневието?

С приятели и напитки. Подобен е ефектът и като поема прекалено много ангажименти.

Похвали ни се с нещо друго?

Свалил съм един килограм, което автоматично значи мега секс на сцената на Mixtape5 на 13 май.

Анимационерите са:
Георги Згуров (Гурко) – вокали; текстове
Николай Бекриев (Заека) – китара; текстове
Цветан Методиев – синтезатори

МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА, ЗА ДА НЕ ИЗПУСНЕТЕ ТОВА АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪБИТИЕ, ПОБЪРЗАЙТЕ С БИЛЕТИТЕ. ВЗЕМЕТЕ СИ ОТ ТУК

Билетите са на цена 10 лв. и могат да бъдат намерени в Ticketportal и Eventim. Албумът ще може да бъде намерен онлайн в Apple Music, iTunes, Spotify, Google Play.

ЧЕТИ РЕВЮ ЗА НОВИЯ АЛБУМ НА RADIOHEAD, TOЗИ НА DRAKE ПЛЮС НОВИТЕ ПАРЧЕТА НА RHCP И JUSTIN

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *