МИНИ АРТ ФЕСТ

Една истинска магия

0 коментара Сподели:

Циркът е развлекателно сценично изкуство, което цели да ни покаже границите на човешките възможности и воля. За „баща“ на цирка се смята британецът Филип Ашлей, но корените му могат да се проследят чак до древен Рим. Самата дума „цирк“ идва от гръцката дума за „кръг“ и от името на древногръцката богиня на магията Кирка.

Със съвременното цирково изкуство ще те запознае фестивалът Мини арт фест, който ще се проведе в София между 24 май и 4 юни.

КАКВО ДА ОЧАКВАШ?
Акробатика, жонглиране, каране на колело с една гума, ходене по въже, клоунади, стойки на ръце, огъвания на тялото, клоуни и импровизации. В забавата се включват артисти от България, Гърция, Сърбия, Франция, Испания и далечните Чили, Уругвай, Индия и Япония.

КЪДЕ ДА ГИ ОЧАКВАШ?
На всякъде – циркът не е само мястото под купола на кръглата шатра – участниците в Мини арт фест ще са навсякъде – по улиците, в градския транспорт, в парковете, по автобусните спирки. Идеята на фестивала този път е да излезе от затворените пространства и да забавлява дори случайните минувачи.

МОЖЕШ ЛИ ДА НАУЧИШ НЕЩО ОТ ТЯХ?
Можеш да се включиш в някой от уъркшопите за танцово изкуство, като този за деца е безплатен. Можеш да се научиш и да се забавляваш, да импровизираш с актьорите и да правиш салто или, добре, поне кълбо назад.

В края на май и началото на юни се оглеждай за шарените хора. Те ще преминат с музика през Банкя, центъра на София и някои познати софийски локации и ще те заразят с доброто си настроение.

За повече информация и програма можеш да видиш страницата им във фейсбук.

ВИЖ ОЩЕ СЪБИТИЯ ПРЕЗ МАЙ ТУК!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *