В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 10-12 ЮНИ

Свежи неща за презареждане и забава

0 коментара Сподели:

В средата на юни София все още жужи. Хората са с единия крак в морето, а с другия във всички градски случки, с които диша градът. Танците в парка са на дневен ред, футболните драми на вечерен, а нощта… е млада и е превърната в изкуство. Естествено можеш да си сред групичките, превзели тротоарите и пейките на градските паркове, но можеш да го караш и малко по-социално и да посетиш някое от петте събития, които ни печелят тази събота и неделя.

РОМИТЕ В ЕВРОПА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, САМСИ

Шведският фотограф Ейк Ериксон участва в Месец на фотографията 2016 с колекцията „Ромите в Европа” и определено заслужава вниманието ни. Ако минаваш покрай Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство на бул. „Черни връх“, задължително си направи артистична спирка, за да видиш изложбата му.

Той запечатва общности във Франция, Сърбия, Косово, Румъния, Швеция, Чехия, Словакия, Унгария, Испания и Швейцария, като документира ежедневието на роми, както в крайни дискриминирани и криминализирани райони, така и членове на тези малцинства, живеещи, работещи, образоващи се и интегрирани в европейското общество като равноправни граждани.

ТАНЦУВАЩА СОФИЯ
СЪБОТА, ПАРК „ВОЕННА АКАДЕМИЯ“, 10.00–12.30 ч

От този уикенд, та чак до края на лятото София ще е танцуваща. Осем поредни съботи, осем градски пространства ще бъдат своеобразни танцови площадки, на които всички ние ще можем да се докоснем до разнообразието от танцови стилове.

Програмата включва над 30 различни урока, под професионалния инструктаж на преподаватели от 20 танцови и спортни центрове в София, като утрешният ден е отреден на класически балет (Derida Dance Center), виенски валс (DivaDance), фламенко (Фламенко Алегрия) и танго (Abrazos Tango).

Арт@дъ Ярд
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, PHOTOSYNTHESIS

Над 20 вида бира, пАРТи питиета и музика ще се случват в двора на ФотоСинтезис Арт Център. Но, разбира се, това не е всичко, което ще изпълва любимото пространство.

Редица добре познати автори ще продават любими принтове, а ние вече виждаме колебанието в очите на всеки, изправил се пред творбите на Петя Евлогиева, Георги Кателиев, Дидо Пешев, Tочка Спот, Елина Бучукова, Недялко Иванов – Нечо, Георги Димитров Erase, Грозен Ентъртеймънт, Галина Василева, Момчил Генов и май нямаме толкова място, за да изброим всички, замесени в тази добра кауза.

EXCLUSIVE MUSIC POSTER COLLECTION BY ERROR!DESIGN
СЪБОТА, BRAVE MOUSTACHE GALLERY, 18.00h

Част от колекцията ситопечатни музикални постери на Error!Design гостува в пространството на Brave Moustache, а ние сме супер щастливи от факта. Всичко започва тази събота и ще продължи чак до 24 юни. Ако питаш нас, възползвай се от свободното си време през уикенда, за да видиш яките постери на Xavi Forne.

ЕВРО 2016
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЙМУНАРНИКА

Европа е футбол и футболът завладява цяла Европа, защото е време за ЕВРО 2016. И понеже така и така ще се гледат мачове, то по-добре това да се случва в парка, под звездите и на голям екран. Маймунарника се доближава най-много до горното определение, затова прекосяваме Борисова с бодра стъпка и се отдаваме на студени бирички и ритнитопковци  в края на деня.

ВИЖ ОЩЕ НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА НА КАСАНДРА И СИТОНИЯ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *