В СОФИЯ ПРЕЗ ПЪРВИЯ УИКЕНД НА АВГУСТ

0 коментара Сподели:

Ако и този уикенд се пържиш в София на бавен огън, ние не можем да ти помогнем особено много, но поне можем да ти дадем наклон на заниманията, с които можеш да уплътниш протяжното августовско време. Да подишаш със София или да, изборът е твой…

ART REIMAGINED
ПЕТЪК – НЕДЕЛЯ, GALLERY SYNTHESIS

Йоана Петрова, автор на изложбата ART REIMAGINED, е от поколението, за което дискусията "Фотографията, изкуство или не?" е архаизъм. Тя е от поколението, за което фотографията е не само изкуство, а ежедневие. Фотографията документира всяка минута от съвременния живот и всичко ѝ е позволено. Затова и авторката използва картините на Леонардо да Винчи, Рафаело и Пикасо като основа за своите работи. Някому тази волност може би ще се стори нахалство, но други, вярваме, ще приемат провокацията и дори ще я намерят за забавна. Заслужава си да минеш да разгледаш какви ги в свършила фотографката.

INTERNATIONAL BEER DAY AND BURGERS
ПЕТЪК, 19 ЧАСА, bETAHAUS

Събитийната революция в бирапиенето на българска почва ще почете международния ден на бирата. Той се чества в 207 града по света, а в конкретния случай окуражава всички посетители да си подаряват един на друг бира. Нашите приятели от betahaus решиха да отделят сериозно внимание на този празник и да вземат съвсем насериозно нашите пивовари, които съвсем не отстъпват от чуждестранните такива. Действието се развива в betacafe и на двора. А събитието е съвсем безплатно за всички гости.

PARK NIGHT
СЪБОТА, 18.00 – 02.00, МАЙМУНАРНИКА

След петък идва събота, а летните съботи са много приятни. Дори да не си успял да стигнеш до родното или някое по-екзотично крайбрежие. Та ако не си на пясъка и не слушаш вълните, ела сред дърветата, за да слушате музика. А в Маймунарника има и доста напитки. Очертава се да бъде доста фън!

"СОФИЯ ДИША" НА ДЕНКОГЛУ
НЕДЕЛЯ, УЛ. "ИВАН ДЕНКОГЛУ", ОТ 16.00 ДО 22.00h.

Превърналият се в традиция фестивал се завръща за седми път по софийските улици. Започваме с "Денкоглу", където ще се съберат всички цветни хора на града, за да се порадват заедно на чисто новите пет тематични зони: Творческа зона Staropramen; Базарна зона; Релакс зона; Спортна зона Decathlon; Детска зона.  Те са създадени за това издание на „София диша” и са адаптирани за конкретната локация. Включени са визуални изкуства, пърформанс, цирк, танцови школи, музика, нова българска литература, филмови прожекции, диджей сетове на открито, спорт. Разбира се, всичко това е в подкрепа на творческите таланти и индустрии у нас и на здравословния начин на живот. Нещо, което не бива да изпускаш, ако си този уикенд в София.

ЛЕТЕН БАЗАР НА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, 11 – 18 ЧАСА, VINTAGE STEREO (БУЛ.ВИТОША 1)

Да слушаш музика на аналогови носители е безценно, затова се впускаме на пазар за грамофонни плочи в неделя и обогатяваме музикалната си колекция с няколко записа. Винилът заема все по-съществена роля в живота ни, а животът ни все по-често е музика. Особено през лятото, особено когато имаме възможност да присъстваме на подобни мероприятия, на които можеш да се сдобиеш с учудващо ценни находки.

ОЩЕ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ЛЕТНИ ВЕЧЕРИ
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *