JAMESON ПРЕДСТАВЯ: ЛЮБИМИТЕ ФИЛМИ НА ДАНИЕЛ НЕНЧЕВ

Плакатите на кои филми закачи на нашата стена новият ни Jameson герой?

0 коментара Сподели:

През последните години Даниел Ненчев бе водещ на Денят започва с култура по БНТ 1. Тайната му мисия обаче е хамалин към платформата plakatkombinat.com – изпраща плакати и илюстрации към новите им собственици или носи произведенията за изложби. Може да изброи по два филма на Форман, Триер и Скорсезе, но ще станат поне 25.

НЕДОСЕГАЕМИТЕ
THE INTOUCHABLES

Най-много съм го препоръчвал през последните пет години. За по-жизнеутвърждаващо кино от това не се сещам. Обичам френската култура, тяхната бъбривост, човещина, хумор. Ведър и остроумен филм за приятелството между двама коренно различни в статуса и светогледа си мъже.
Виж трейлъра тук.

БОЕН КЛУБ
FIGHT CLUB

Филм за дуалистичната същност на всеки от нас, за вът­решната борба между консуматора и човека на природата, между конформиста и бунтаря, между роба и свободния. Блестяща игра на Брад Пит и Едуард Нортън, режисура на Дейвид Финчър, но преди всичко история на Чък Паланюк.
Виж трейлъра тук.

ВИКИ КРИСТИНА БАРСЕЛОНА
VICKY CRISTINA BARCELONA

Едва ли ми е любимият филм, но харесвам подобни – с приятен сценарий, хубави жени, добри актьори. И през цялото време да е намесено изкуството. Става дума за поезия, архитектура, музика, художници, любов, и то в Барселона!
Виж трейлъра тук.

КРЪСТНИКЪТ
THE GODFATHER

Прочетох някъде, че днес Копола съжалява, че е направил толкова добър филм за мафията, че да вдъхнови поколения гангстери след това. И да, най-вероятно без героите на Марлон Брандо, Ал Пачино, Робърт Де Ниро  – гангстерската професия щеше да е просто кокошкарски бизнес. Филмът е шедьовър в успеха си да естетизира вечния мъжки копнеж към пари, чест и власт.
Виж трейлъра тук.

ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН
LIFE IS BEAUTIFUL

Голямата травма на човечеството – тази от концентрационните лагери на тоталитарните режими – трансформирана в забавна игра. С която се смееш и плачеш. Ето това е голямото кино – чрез история за силата на човешкия дух, играта и въображението да лекува подобни мега травми. Роберто Бенини като актьор, режисьор и гений.
Виж трейлъра тук.

Виж любимите филми на Златимир Араклиев.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *