В София през уикенда – 21-25 септември

Какви да ги вършиш в София през следващите дъъълги дни

0 коментара Сподели:

София е мокра и изнервена и в това има особен чар. Ето че доживяхме четиридневния уикенд, отработихме го, сега е време да му се насладим. Оставаме тук и се забъркваме в следващите градски филми.

THE DOORS OF SOFIA
VIVACOM ART HALL

По което и време да минете покрай арт пространството на Vivacom на „Гурко“, надникнете вътре, за да видите работата на Темелко Темелков. Специалната му селекция този път наброява над 190 фотографии, които се фокусират върху преградите, отделящи ни от външния свят – вратите на нашите домове, в центъра на европейската ни столица, надраскани с маркери и спрейове, налепени с обяви, зацапани, заобиколени с жици, сливащи се в едно общо визуално замърсяване, с което неусетно свикваме и то спира да ни прави впечатление.

JAZZ CATS
ПЕТЪК, 19.00 ЧАСА, СТУДИО 5

В средата на дългия уикенд няма нищо по-хубаво от малко джаз. Новият проект на Христо Йоцов включва специални пиеси, създадени за него и едни от добрите ни музиканти в лицето на Арнау Гарофе – тенор, Любо Цанев – пиано, и Митко Карамфилов – бас. Защото музиката има значение.

ГРАДИНСКИ БАЗАР
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.30 ЧАСА, ONE MORE КИНО

Този градински базар е сред последните на открито, което е достатъчен повод да го посетим. И да се насладим на приятната компания и творчеството на различни автори на ръчно изработени бижута, дрехи, плетива, аксесоари, тефтерчета, декоративни предмети, детски играчки и др.
Ще се заредим положително в една позитивна, креативна, шарена атмосфера!

ТАНЦУВАЩА СОФИЯ
СЪБОТА, 17.30 ЧАСА, БАР ПЕТЪК

С края на лятото идва и краят на „Танцуваща София“. Организаторите на проекта предизвикват всички фенове на танците да запазят свободна последната събота на  септември, когато в новото пространство на бар ПЕТЪК ще се проведе най-гръмкото, наситено с лятно настроение и адреналин събитие от програмата на проекта – танцовият импровизационен турнир. Той предлага равен шанс за професионални и непрофесионални танцьори, предизвиквайки ги да танцуват в любимия си стил върху музика от най-различни жанрове. Форматът е разчупен, а публиката ще избере най-артистичните танцьори, за които са предвидени награди.

ОБИЧАМ ШОСТАКОВИЧ
НЕДЕЛЯ, 11 ЧАСА, ЗАЛА БЪЛГАРИЯ

25 септември е Денят на Шостакович в зала „България“. По случай 110-ата годишнина от неговото рождение програмата започва от обяд и завършва чак по тъмно с увертюра на Пламена Мангова – пиано, и Вим ван Хаселт – тромпет. За феновете на класическата музика това е истински пир за сетивата.

EXTREME FEST. SOFIA 2016
ПЕТЪК-НЕДЕЛЯ, 16:00 (ПЕТЪК) – 21:ОО (НЕДЕЛЯ), ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Не е нужно да се впускаш в сложни пътешественически организации, за да си набавиш малко екстра адреналин. "Extreme Fest" е единствения фестивал за екстремни спортове, който се провежда в София. Ако пък тръпката те влече, но нямаш смелост да опиташ, можеш да започнеш с внимателно наблюдение на специализираните демонстрации и да получиш уроци по различни екстремни спортове. Програмата ще намериш тук. Имай предвид, че е повече от разнообразна, така че разгледай и си избери своето.

SOFIA PUPPY PARADE II – СЕПТЕМВРИ 2016
НЕДЕЛЯ, 14:00 – 17:00 ЧАСА, ГРАДИНКАТА ЗАД МУЗЕЙ ЗЕМЯТА И ХОРАТА

Откриваме новата кучебна година с второ издание на съвместната разходка на стопани и любимци. Първо по план ще има малко кучешки нетуъркинг, а после идва ред на голямата пътека, по която ще минат по 6 крака в комплект. Организаторите обещават много изненади за всички гости (включително и четирикраките). 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *