В София през уикенда – 28-30 октомври

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Вместо да се завиваш като бурито с одеалото у вас, излез навън и се порадвай на лошото време. Ето къде може да стоплиш душата следващите дни…

COSMOS COWORKING BIRTHDAY PARTY
ПЕТЪК, 21.00, COSMOS COWORKING

Стартираме уикенда с рождения ден на нашите приятели от Cosmos. Първата им светлинна година високо в небето е вече е факт, а ние се отбиваме за по няколко питиета през тяхното уютно пространство. Голяма част от интересните хора, с които ни запознаха през последните 365 дни също ще са там, а организаторите обещават известно количество free алкохол и страхотен плейлист за саундтрак на добре прекараното време под техния покрив.

WHISKEY FEST SOFIA
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ: SOFIA EVENT CENTER

Огромно количество алкохол ще се излее и на дългоочакваното пето издание на Уиски Фест София. За поредна година уиски приятели, ценители и обсебени ще могат да избират и опитат сред познати марки, лимитирани серии, иновации и ексклузивни предложения. 28 уиски щанда, дегустационни и майсторски класове със световни уиски експерти и над 260 уискита от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония, Тайван вещаят вълнуващо е преживяване и опит за сетивата, запознаване с традиции, истории и иновации.

JAZZSTORY ЗА ХАНК МОБЛИ
ПЕТЪК, 20.00, ЧАЙ ВЪВ ФАБРИКАТА

 

Ханк Мобли е най-мелодичният и лиричен саксофонист на 50-те и 60-те години. За кратката си кариера, тъй като се оттегля от сцената рано поради здравословни проблеми, участва във велики джаз формации като "the Jazz Messengers" на барабаниста Арт Блеки, но и оставя богато наследство от превъзходни авторски композиции. В уютната обстановка на клуб Чайната неговия топящ и най-ледените сърца стил ще представи испанският джаз саксофонист Арнау Гарофе.

ЕСЕНЕН БАЗАР НА ИЗКУСТВАТА
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ; ГРАНД ХОТЕЛ БЪЛГАРИЯ

Есенен базар на изкуствата и творческите занаяти в Гранд хотел България, бул. Цар Освободител, 4 (срещу Руската Църква и Националната художествена галерия) идва точно навреме, за да ни помогне да заредим гардероба, аксесоарите, дома и ума с нещо ново, есенно и творческо. Намини, за да похапнеш вкусно, да се видиш с приятели и да се насладиш на едно малко кътче в столицата, изпълнено с красота, като един вълшебен куфар, който се отваря и от него излизат чудеса!

360-ГРАДУСОВИ ПАНОРАМИ
СЪБОТА, 10.30, PHOTOSYNTHESIS

Ако ти се учат нови неща, то можеш да отделиш съботния си ден за уъркшопа за заснемане и сглобяване на 360 градусови панорами. Марин Каравелов ще ти покаже как точно да свържеш панорамите в цялостен виртуален тур и те да изглеждат наистина впечатляващо. Събитието е част от Фестивал за Фотография, Хора и Идеи на ФотоСинтезис Арт Център, които цял месец ни изненадват със събития, изложби, лекции и истории. Ако не успееш да се запишеш за уъркшопа, то виж останалата програма на фестивала на и ти гарантираме, че все ще се намери нещо и за теб.

„ЛЮБОВ“ НА SOINDEPENDENT FILM FEST
НЕДЕЛЯ, 16.15, КИНО „ОДЕОН“

„Борис пристига при единствените живи роднини на починалия в злополука негов приятел Радко, за да предаде вещите. В планинското село разбира, че бабата и дядото не знаят за смъртта на внука им. Борис остава за вечеря, колебаейки се какво да прави…“ – това е част от сюжета на многократнонаграждавания филм „Любов“ на Боя Харизанова, който критиците определят като „запомнящ се”, „специален” и „емоционален” проект, задължителен за гледане. Мислим да им се доверим! Ако това не ти е по вкуса, виж още 10 предложения за SoIndependent.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *