5 събития с вход свободен през декември

Подари си преживявания и нови знания

0 коментара Сподели:

В последния месец на годината отново имаш възможност да се позабавляваш безплатно. Тук събрахме събитията, за които си заслужава да отделиш време.

ПРЕДПАЗИ СЕ
5 ДЕКЕМВРИ

Ако чакаш с нетърпение първия сняг и ските и сноубордът са вече наточени, не е лошо да се подготвиш и за евентуалните инциденти в планината. На 5 декември в лекцията по лавинна безопасност ще ти разкажат какво трябва да знаеш за лавините и как можеш да се предпазиш от тях. За повече информация чекни в събитието на Есенс – център

ВДЪХНОВИ СЕ
7 ДЕКЕМВРИ

Планината е прекрасна не само през зимата, но и през лятото, а може би най-вдъхновяващият и предизвикателен маршрут е Ком – Емине. За преминалите го, за тези, които се готвят да го преминат, и за тези, които обичат да слушат истории за приключения, е четвъртата годишна среща на Клуб на пътешественика и Туристическо дружество „Ойларипи“ на тема „Ком – Емине“. За да научиш повече и може би дори да планираш похода си или пък просто да прекараш една приятна вечер сред приключенци, насочи се към Виваком арт хол на 7 декември в 19.00 часа.

ПРОБВАЙ СЕ
1 ДЕКЕМВРИ

Пробвай се на есенния исторически куиз на студентите от историческия факултет в Софийския университет. Играта е отборна и награди ще има за всички от сърце, но побързай да се запишеш, защото интересът е голям. За записването си в куиза виж информацията в събитието.

НАУЧИ…
6 ДЕКЕМВРИ

… как се прочита геном. Новото издание на Skeptics in the Pub ще ти представи света на генетиката. Ще разбереш как учените разчитат ДНК и гените и какво можем да очакваме в бъдеще от развитието на тази наука. Ако все пак не го разбереш, накрая има време  и за въпроси. Часът и мястото на срещата са известни: 19.30 на 6 декември в клуб „Строежа“.

ГЛЕДАЙ

Както винаги възможностите за безплатно кино правят студените зимни вечери малко по-уютни и топли. Този път мястото е Дом на киното, а филмите са трите финалисти за наградата Лукс на Европейския парламент –  анимационният „Животът ми като тиквичка“ (1 декември, 19.00), „Тони Ердман“ (2 декември, 19.00) и  „Когато отворя очи“ (3 декември, 19.00).

Можеш също да разбереш какво имат да ти кажат момчетата от "Нема к'во".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *