В София през уикенда – 2-4 декември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Декември влиза празнично през вратата и качва градуса на настроението още с пъривя си уикенд. Отдаваме му се въпреки всички прилежащи последствия… Ще му мислим през януари.

МОТИВ: ОСКАР
ПЕТЪК, 19.30, КАМЕРНА ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“

Пианото ще бъде във властта на четирите ръце на дуо “Оскар” – литовската звезда Мартина Йоткаушкайте и френския пианист Тома Бенар. Известни със своите изпълнени с адреналин сценични изяви, дуо “Оскар” е познато като едно от водещите дуа на четири ръце от по-младото поколение. Във втория концерт за сезона от поредицата МОТИВ на Модо България ще прозвучат едни от от най-обичаните произведения за клавирно дуо в световната музикална литература: празничният шедьовър “Лешникотрошачката“ от Пьотр Илич Чайковски, стоплящата душата „Фантазия“ във фа минор от Франц Шуберт, романтичните 6 пиеси от Сергей Рахманинов и фойерверките на „Испанска рапсодия“ от Морис Равел.

SОBAZAAR
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.00, SOHO

Уютно, лично, различно, с усет за естетика, функционалност и чувство на споделеност -за четвърти път симпатягите от SOHO представят коледното издание на SoBAZAAR. Това е много повече от пазар, това е желанието на организаторите да събeрат под един покрив талантливи автори и производители на стойностни неща и усмихнати позитивни хора, които ги е грижа какво използват. В зелената къща ще можеш да се насладиш на селекция от 46 участници с лимитирани серии интериорни дизайнерски продукти, дамска, мъжка и детска мода, играчки, книги, козметика, бижута и разнообразни други аксесоари, гарнирани с кулинарни изкушения.

ДНК В ИЗКУСТВОТО?
СЪБОТА, 14.00, ДОМ НА КИНОТО

В изкуството няма нищо невъзможно! На 3 декември можеш да се запознаеш с част от хората, които доказват това наяве! На лекцията в Дом на киното ще имаш възможността да общуваш с богата палитра от съвременни произведения, всяко от които се отличава с необикновената си история. Тази необикновеност понякога е свързана с биографиите на авторите, с обстоятелствата около създаването на творбите, с реакциите на обществото, с каузите, любовта, иронията, абсурда – с живота въобще! Със сигурност ще останеш изненадан и вдъхновен.

CULTURE BEAT PAZAR
НЕДЕЛЯ, 12.ОО, CULTURE BEAT

Столичният културен пазар ще има още едно огнище този уикенд и този път то ще е в Culture Beat. Селекция от 30 автори на бижута и аксесоари, модни дизайнери, керамици и художници са приготвили подходящи за празниците изненади. Ще имаш възможност да се насладиш и на демонстрации на натурална бяла козметика – натурални сапуни и кремове, както и на аура камера, с която след диагностика на биоданни може да анализираш емоционално-енергийното си състояние.

RED BULLGRAVITY CHALLENGE
НЕДЕЛЯ, 14.00, СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

Твърди се, че преди 300 години сър Исак Нютон формулирал Закона за гравитацията, след като бил ударен от ябълка, паднала от дървото, под което подремвал. Но учените от Red Bull откриха ръкопис, в който Исак Нютон разказва за яйце, паднало на главата му, изтървано от пра-пра-прадядото на Феликс Баумгартнер, който поставял световен рекорд по екстремно жонглиране с яйца на балон. Тази случка вдъхновилa Нютон и в опитите си да пребори гравитацията той създал епично състезание на мисълта, на което десетки учени представяли своите изобретения за преодоляване на гравитацията. Това събитие се предавало от поколение на поколение и днес то носи наименованието Red Bull Gravity Challenge! Стремейки се да запазят традицията жива, от Red Bull Bulgaria влязоха в търсене на креативни и находчиви студенти, които да победят гравитацията с остроумните си изобретения. Като главната цел се оказа, че трябва да се спусне яйце от 12 метра, което да се приземи невредимо и да докосне земята.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *