Уикендски страсти – 27-29 януари

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

На самия финал на януари сме и ще полеем края на първия месец в годината подобаващо. Малко джаз, ирландски танци, анимационно кино и закуска с любими хора са сред сгряващите занимания този уикенд.

ФРИДА КАЛО
ПЕТЪК, 18.30, ELLINOR’S HOUSE

Още в началото на уикенда ще поемем на едно магическо и чувствено пътешествие из дебрите на душата на мексиканската икона Фрида Кало. Талантът й избликва от страданието на сърцето и ума. Кълбо от страсти, жена, подложена на неимоверни физически и духовни изпитания, но и жена, обсипана с бурни преживявания и много, много любов. Изправена горда стойка. Гъсти, сключени вежди. Поглед, едновременно привличащ и дистанциращ. Това е митичният образ на Фрида, дъщерята на мексиканската революция, до която ще можеш да се докоснеш по един специален начин този петък. В Ellinor’s house ще те предизвикат освен с личната й история и с цвят, аромат и вкус. Как? Нека остане изненада…

ДА ИМПРОВИЗИРАШ НА ИНАТ
ПЕТЪК, 20.00, MONROE ACOUSTIC CAFFE

Тази седмица Петър Момчев ще свири с любимия басист на България Веселин Веселинов – Еко и с редовния му другар в белите, пианиста Милен Кукошаров в Monroe Acoustic Caffe, където бързо ще забравиш за студа. Входът за това истинско сгряващо преживяване е 7 лева, така че се оказва доста лесно да се присъединиш към страхотната компания на талантливата джаз дружинка.

СВЕТОВЕН ФЕСТИВАЛ НА АНИМАЦИОННОТО КИНО
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 17.30, КИНО „ЛЮМИЕР“

Световният фестивал на анимационния филм гостува в НДК – кино „Люмиер“, и ти дава ексклузивната възможност да видиш номинирания за „Оскар“ филм „Сляпата Вайша“, чийто режисьор е Тео Ушев. Прожекцията е в събота, точно в 15.00 часа, като освен нея ще можеш да видиш още редица интересни заглавия. „Пътуваща страна“ на Весела Данчева; „Момчето фантом“ на Ален Ганьол, Жан-Лу Фелисиоли и други, които можеш да видиш тук или да проследиш във фестивалната програма.

ИРЛАНДСКИ ТАНЦИ
СЪБОТА, 13.30, DERIDA DANCE CENTER

Тази събота от Irish Dance Academy подаряват един вълнуващ урок по танци, при който всички ще могат да се докоснат до магията на ирландския танц. Това е фолклорен стил, съдържащ в себе си хилядолетни ирландски традиции и модерни класически техники, развивани от танцьорите през вековете. Танците са динамични и много атмосферични, изграждащи у танцьора стегната, здрава и гъвкава физика, както и изправена стойка. Заслужава си да пробваш!

POP-UP BREAKFAST
НЕДЕЛЯ, 10.00, БРАТЯ ХЛЕБАРИ

Готов ли си да закусиш подобаващо? В неделя MIAM превземат хлебарницата на „Братя Хлебари“, за да намажат сочните им филии с прясно приготвена рикота и сладко директно от Родопите. О, да, и за да са още по-подобаващи, ще разточват яйца върху хрупкав тост с много масло и още по-тлъст бекон, а защо не и разтапяща се сланина (за екстра мазнини в студените дни). Предупреждаваме! Закуската няма да е здравословна, но бъдете сигурни, че няма да бъде и нездравословна. Угощението започва точно в 10.00 с чаша горещ телешки бульон, за да кажем заедно ДА на холестерола! Да на добрите млечнокисели бактерии!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *