5 събития, с които да обиколиш света, без да излизаш от София

...или как да заситиш твоя wanderlust тук и сега

0 коментара Сподели:

Времето се затопли, денят стана по-дълъг и жаждата ни за приключения се разбуди. Ако и ти като нас се чудиш накъде да поемеш и тайничко започваш да планираш следващото пътешествие, ето няколко събития, които да заситят твоя wanderlust. Поне засега.

От Дубай до Бали – 4 държави за 24 дни

Ева е от онези авантюристични хора, чиито истории слушаме с отворена уста. Решена да потегли на първото си самостоятелно азиатско пътешествие, тя взима билети за 4 държави, грабва раницата и изминава 22 000 км за 24 дни. Маршрутът й включва Тайланд, Сингапур, Дубай и Бали и на 5 април ще ни разкаже всичко за приключенията си. Приготви се за близки срещи с тигри, сафари със слонове и спиращи дъха гледки, а накрая можеш да намажеш и почерпка.

Кога: 5 април, сряда; 19:00 ч
Къде: „Клуб на пътешественика“, ул. „Сердика“ №19
Цена: 7 лв.

К2 и незабележимите пешаци

К2 е смятан за най-трудния за покоряване връх в света. Подготовката за изкачването му отнема години и много от най-опитните катерачи не успяват да стигнат до целта. Този път обаче на фокус не са алпинистите, а техните носачи – истински свръхчовеци. Излишно е да изброяваме всички отличия, които лентата носи.

Кога: 5 април, сряда; 20:30 ч
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Цена: 8 лв.

Traveler on stage #2



6 минути и 18 слайда – само с това разполагат деветимата необикновени пътешественици, за да ти разкажат за своите приключения. Събитието е вдъхновено от японския формат Pecha Kucha, но има и изненада – след 17 часа ще можеш да опиташ куп вкусотии от всякакви краища на света благодарение на Мулти Култи. Отиваме да стягаме куфарите за всеки случай.

Кога: 8 април, събота; 15:00 ч
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Цена: 6 лв.

Околосветски винен клас

От Amuse Bouche са се погрижили и за двете ни страсти – любов към виното и пътуването. По време на четиридневния курс ще опиташ вина от Италия, Испания, Австралия и Нова Зеландия, Южна Африка, Чили и Аржентина.  Ще се научиш да разпознаваш основните сортове и вече няма да се чудиш какво да отговориш на сервитьора, когато те попита „Как ви се струва виното?“. Оставяме колата вкъщи и поемаме натам!

Кога: 10–13 април, от понеделник до четвъртък; от 19:00 до 21:30 ч
Къде: Amuse Bouche, ул. „Кораб планина“ №8-10
Цена: 320 лв.

Индонезийска кухня (кулинарен клас)

Честно да си признаем, нямаме представа какво да очакваме, но скачаме с главата напред! За автентичните рецепти ще се погрижи Рианти от Посолството на Индонезия, а от менюто впечатление ни правят кокосовото мляко, куркумата и изобилието от фъстъчен сос.

Кога: 28 април,петък; 19:00 ч
Къде: Кулинарно училище Food Connection, ул. „Ами Буе“ №64, ет. 2
Цена: 50 лв.

Ако все пак си падаш по по-популярната кухня – нямаш грижи. Испански ястия можеш да се научиш да готвиш на 10 април, стига да говориш езика. Събитието се организира съвместно с институт „Сервантес“, а цената е 50 лв.

 

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *