Събитията, които ни грабнаха тази седмица

Няколко идеи за по-пълноценни предпразнични дни

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София

Ясно е, че боядисването на яйца и тази година няма да ни се размине. Но ако и ти като нас се чудиш какво друго да правиш тази седмица, ето няколко идеи:

“ПОСЛЕДНИЯТ КОРАБ” – ПО ЕДНОИМЕННИЯ МЮЗИКЪЛ НА СТИНГ

„Последният кораб“ Стинг нарича първия си мюзикъл, който пише вдъхновен от детството си, aпрез 2015 г. той получава не една, а цели две номинации за наградата „Тони“. Българската версия с музика на живо ще можеш да чуеш начело с Николай Димитров.

Кога: 11 април, вторник, 20:00 – 21:00 ч
Къде: Yalta Club Art Room, бул. „Цар Освободител“ №20
Вход: на шапка

СЕМИНАР ЗА ВЕГЕТАРИАНСКО ГОТВЕНЕ

Съобразяваш се с постите или избягваш местото целогодишно? Всъщност няма значение. Важното е, че тази сряда ще можеш да прибавиш куп нови рецепти към готварската си книга. Ще научиш любопитни неща и за древната Аюрведа и ще получиш практични съвети как да си приготвяш разнообразна и вкусна храна всеки ден. Само гледай да не отидеш гладен!

Кога: 12април, сряда, от 18:30 до 20:00 ч
Къде: Център за Щастие, ул. „Нишава“, бл. 11 – партерна тераса (самостоятелен вход по външни вити стълби)
Вход: 10 лв., с регистрация

КОНЦЕРТ ЗА ДВЕ МАРИИ И ЕДНО ПИАНО

„Само за тези, които не знаят коя е Валентина Терешкова, билетите са на двойна цена!“, шегуват се организаторите. Това изречение ни е достатъчно, за да се подготвим за остър хумор, прекрасни клавирни изпълнения, стенд-ъп комедия и малко танци. Концертът не е първото съвместно събитие на Мария Каракушева и Мария Силвестър, но пък със сигурност ще бъде единствено по рода си. Посветено е на международния ден на космонавтиката и ако целият този микс ни обещава нещо, то е, че със сигурност няма да скучаем!

Кога: 12април, сряда, 21:00 ч
Къде: Sofia Live Club, подлез НДК
Вход: 10 лв.

ЛЕОНИД ЙОВЧЕВ В "БЯЛ ЗАЕК, ЧЕРВЕН ЗАЕК"

За пиесата няма да ти разкрием нищо друго, освен че режисьор няма и репетиции не се състоят. Моноспектакълът ще се играе само три пъти, а всяко представление ще бъде с различен актьор. Този път на сцената ще бъде Леонид Йовчев, което прави събитието още по-обещаващо.

Кога: 13 април, четвъртък, 19:30 ч
Къде: Нов театър НДК, пл. „България“ №1
Вход: 10/7 лв.

БЪРЗИ И ЯРОСТНИ ЕКСПО 2017

Уви, Вин Дизел няма да е там, но ако се кефиш на високите скорости, мислим, че няма да останеш разочарован. Вечерта на 14 април ще можеш да се насладиш на вечерно шоу с дрифт, полденс и впечатляващи каскади с мотори. Съорганизатор е списание BBC TopGear България, така че очакваме всичко да бъде на ниво.

Кога: 14-17 април; вечерно шоу на 14 април, петък, 17:30 ч
Къде: Sofia Ring Mall
Вход: Свободен

ВЕЛИКДЕНСКИ БРЪНЧ

Колкото и да обичаме семейните традиции, не можем да отречем, че великденският брънч в Grand Hotel Sofia звучи примамливо. Освен стандартното за празника в менюто присъстват и вкусотии, като пълнени яйца със сьомга, хайвер и руска салата; терина от патешки дроб и жива картина от свежи зеленчуци с дресинг.

Кога: 16 април, неделя, от 11:30 до 15:00 ч
Къде: Грандхотел София, ул. „Гурко“ №1
Вход: 59 лв.

В „Хилтън“ пък залагат на традицията с агнешко и пролетни салати, но не издават всичко докрай. Загатват за вкусни печива и зеленчукови супички, а за по-сигурно решаваме да си оставим място и за десертните им предложения.

Кога: 16 април, неделя, от 12:00 до 15:30 ч
Къде: Хотел „Хилтън“, бул. „България“ №1
Вход: 59 лв.

Виж къде можеш да гледаш много театър за малко пари.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *