В София през уикенда: 29-30 април

Пали за Солун или чети надолу

0 коментара Сподели:

Ако не си хукнал с празен стомах към Thessaloniki Street Food Festival, както любезно ти препоръчахме, хвърли око какво се случва в София по време на дългия уикенд. Няма да скучаеш, защото се очертава да отпътуваш до Бразилия поне вкусово, да засадиш първия си кактус и да минеш по моста на Кристо, било то и на кино.

АТЕЛИЕ: НАПРАВИ СИ РАСТИТЕЛЕН КАКТУС

СЪБОТА, 11.00 – 13.00 ЧАСА, + ТОВА, 30 ЛВ.

Cactus Lab те кани да поизцапаш ръце и да си направиш сам терариум с кактус или сукулент. На място ще ти бъде предоставено всичко необходимо – от растението, през красивия стъклен съд, който да бъде негов дом, до специалната почвена смес, която му е нужна, и различни камъчета за дренаж и декорация. Покрай цялото преживяване ще научиш и много за растенията от този вид и как да ги отглеждаш правилно. Фасилитатор на ателието ще бъде л.арх. Биляна Лесидренска, а участието е само с предварително записване на hello@cactuslab.bg.

EVOÉ + KANAAL vol. 2

СЪБОТА, 14.00 – 02.00 ЧАСА, KANAAL

Бразилска събота ни спретват в KANAAL – бира, храна и музика, все неща, на които ние от Go Guide трудно устояваме. Йоана, повелителката на яйцата от Master Chef, ще ни сготви мокека, или ястие, което се приготвя от поне 300 години. В него има риба, лук, чесън, домати, кориандър и лайм. Готви се бавно и на слаб огън, без да се добавя вода, за да може да изпъкне естественият вкус на рибата. EVOÉ пък е българо-бразилското занаятчийско пиво, което ще се лее съботно.

 

ДЕГУСТАЦИЯ НА КАФЕ

СЪБОТА, 10.30 – 12.00 ЧАСА, УЛ. ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ 58

За Дъбов  кафе неведнъж сме ти говорили, че даже и интервю имаме по темата (виж тук). Затова знаем, че ако искаш да опиташ необикновено кафе – при него е най-добре. Съботната дегустация е на кафета, оценени от международното жури на Cup оf Excellence. Ще получиш наръчник за дегустация и определяне на вкусов профил, ще погалиш небце с уникални вкусове и със сигурност ще се почувстваш по-голям разбирач на тръгване.

 

VINTAGE SOFIA MEETS SHIRTWISE

ПЕТЪК, 12.00 – 20.00 ЧАСА, УЛ. ЦАР АСЕН 21

Vintage Sofia са ни добре познати с очарователните pin up рокли, които създават. Shirtwise пък се появиха неотдавна със мъжки ризи на китове, колелета и други свежи елементи. И ако си гледал внимателно в мрежата тези дни, може би си забелязал симпатична кампания с двойки, облечени в синхрон. Отговорни са двата бранда, чиито пролетни колекции използват еднакви принтове, за да може съвсем реално да се "мачнеш" с любимия човек.

 

МОСТ КЪМ КРИСТО

СЪБОТА, 16.30 – 19.00 ЧАСА, КИНО ЛЮМИЕР

Ако си от хората, които не стигнаха до "Плаващите кейове" на Кристо и Жан-Клод, но си даваш сметка колко изключително е това, можеш да се пренесеш в Италия с филма на Евгения Атанасова и режисьора Любомир Печев. Прожекцията е част от фестивала Master of Art, на който ти препоръчваме да обърнеш специално внимание.

Хвърли око и на брънчовете този уикенд.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *