Коя модна икона оживява, докато се разхождаш по улицата

Ти коментираш, а ние ти подаряваме чанта Ted Baker

0 коментара Сподели:

Да си жена днес означава преди всичко да си личност, защото една личност има характер и стил, който обогатява всекидневно и разнообразно. Нашите придобивки, аксесоари, прическа и грим са това, което ни отличава, показва характера ни и изразява нас самите още преди да отворим устата. Има няколко незабравими музи на всички времена, които са етикет за женственост със своите специфични тенденции в цялостната визия.

Те ни вдъхновяват да комбинираме смело, да сме дръзки и неподражаеми, защото въпреки че следваме някои техни стъпки за стил, отъпкваме свой собствен път, като вмъкваме част от нашите собствени правила, детайли и очарование. Според това, коя модна икона оживява, докато разхождаш своя ежедневен аутфит по улицата, подбрахме и идеалните за съвместната колаборация между тяхна и твоя визия парченца от пъзела. Впечатляващи находки, които възраждат съвременното лице на класиката чрез нас.

Една такава находка е малката черна чанта, която може да получиш специално от Ted Baker, ако споделиш дали откриваш частица от себе си в разнообразния стил на някоя от следващите незабравими икони.

Мерилин Монро – чувствително момиче и огнен секссимвол в едно

Модата се променя, идолите идват и си отиват, но стилът и класата на Монро остават. Това ще е жената, която винаги ще бъде сочена за ненадминат секссимвол и чудовищно артистично откритие. Няма да има втора и всеки опит за евтина имитация е повече отблъскващ, отколкото привлекателен. Това е личност, счупила клишетата на парченца, избягала от дотогавашните роли и рамки, иноватор, жизнена и освободена от задръжки. Освен това пищна и секси. Основното, което е нейна запазена марка, са светлорусите коси, силен грим и червено червило, а едно от най-запомнящите се облекла от големия екран е развяващата се бяла рокля от филма „Проклетите седем години“.

Грейс Кели истинска принцеса

Грейс Кели е била сгодена за модния дизайнер Олег Касини, който е известен като човека, създал цялостната визия на първата дама Жаклин Кенеди. Определено докато е била около него, американската актриса, модел и по-късно превърнала се в истинска принцеса на Монако, е завършила изкусния си стил. Кели е вдъхновение на Хичкок, а слиза от сцената само на 26 години, за да се отдаде на принц Рение, и въпреки това продължава далеч от прожекторите да вдъхновява дизайнерите на висшата мода и цял Холивуд. Неподражаем маниер в съчетание с тоалети в бледи и пастелни цветове. Любимият й цвят е зеленият, което може би се дължи на ирландското й потекло. В ежедневния си стил съчетава минималистични кашмирени пуловери, костюми от две части, аксесоари… много аксесоари и задължителни очила. Около нежната й шия често може да се забележат красиви бижута и особено перли, но тя вдъхва живот на модата с красиво усукани копринени шалове, а прическата й е винаги безупречна.

Одри Хепбърн крехка, но безкомпромисна женственост

Една от най-големите филмови звезди на всички времена Едда Катлийн ван Хемстра Хепбърн-Растън, както е истинското й име. Няма страх от изрязани силуети, а колекцията й от шапки и обеци буди завист. Женствеността й личи дори когато е облечена с панталони или костюми. Заради крехката си фигура, липса на пищен ханш и бюст понякога е приемана за прекалено слаба, но „недостатъците“ й в случая са нейни силни преимущества. Сърдечното й държание и естествената слънчева усмивка са неин постоянен антураж. Никой няма да забрави изпълнението й в „Закуска в Тифани“. Тази малка европейка, която се превръща в холивудска икона на стила и женствеността с нейната запазената марка – пикси прическата, минималистичния шик под формата обувки балеринки, съчетани с добре впити по тялото панталони, поли, рокли.

Жаклин Кенеди Онасис – първата дама за всеки

Жаклин Кенеди, която по-късно е известна като Джаки О., или просто Онасис, е Първа дама на САЩ, съпруга на двама емблематични в исторически план мъже и етикет за подражание на много други първи дами след нея. Шапки без периферия, стилни рокли, забрадки, огромни очила, панталони капри, небрежно завързан тренчкот са разпознаваемите знаци от нейната визия. Стилистът й Олег Касини има огромна заслуга за безупречния й вид на червената пътека до Джон. Ф. Кенеди. Тоалет от две части със сако в изящен цвят и изчистена черна чанта придават строг, но и стилен завършек в дните, когато искате да изглеждате като първа дама за всеки, който ще се размине с вас.

Лесли Хорнби (Тwiggy) – момичето с кукленски очи

Лесли Хорнби е английска манекенка, супермодел, актриса и певица. Известна е под псевдонима Туиги, защото на английски Twiggy означава „тънка, крехка“, каквато е самата тя. Става рекламно лице още на 16-годишна възраст, а първата й фотосесия с къса коса я превръща в популярно момиче по цял свят. Тя е богинята на 60-те! Няколко пъти избирана в престижни световни класации за лице на годината. Зашеметява всички с нежните си момичешки визии, задължително включващи флорални мотиви, лолитски рокли, пикси прическа, кукленски изрисувани очи със силна очна линия и безкрайни мигли. Изчистен топ в нежно синьо, обемна пола с пролетни цветя сякаш на фона на небето и цветя със същите мотиви надминават дори комбинациите на Туиги, запазени в знаменитите й кадри.

Джейн Бъркин – свободен дух и бохемска свежест

Тя е известна английска актриса и певица. Джейн е родена в артистично семейство. Нейната майка е известната английска актриса Джуди Кембъл. Едно от вдъхновенията на 60-те години със свободния дух, бохемския стил, който споделя в публичното пространство. Гардеробът й е изпълнен с полупрозрачни топове, къси гащички, подчертаващи хубавите крака, както и прилепнали джинси. Цветовете на свободата са бяло и черно, защото са категорични, противоположни и в тях лесно олицетворяваш енергията ин-ян. Затова и предложенията ни перфектните тъмни джинси, обувки на платформа като вълна и бяла рокля с деколте, съвършено подчертаващо женския бюст. Свободата не трябва да те плаши, чрез нея се преоткриваш.

Марлене Дитрих – жената вамп или екзотичен хамелеон

Марлене Дитрих е жената с най-специален стил, който резонира прекрасно с нейната същност. Превръща се в име, което се свързва с красота, характерна визия и нарицателно за стил до наши дни. Често е наричана жената вамп. Причина за това е студеното й излъчване, постигнато от бледото й лице с акцент върху острите й скули и високо нарисувани с молив вежди. Задължителни са много тъмни устни. По отношение на облеклото актрисата е неотразима и скандална за времето си. Една от първите, която си позволява да се появи на сцената с мъжки костюми и сресана назад коса, понякога дори държаща монокъл. Предпочитани в нейния гардероб са бели ризи, бомбета, широки панталони с маншет, елечета, вратовръзки – все символи на мъжката сексуалност.

Няма как да не си открила частица от себе си в разнообразния стил на тези незабравими икони. Ако поне веднъж си напомняла на някоя от тях, докато разхождаш нова любима рокля, красив аксесоар или вълшебни обувки, може да участваш в новта ни игра и да спечелиш луксозна чантичка несесер от Ted Baker.

За да се включиш ни сподели в коментар под тази статия стила на коя класическа красавица пасва на твоя вкус, дай своя лайк на страницата на Morrigan във Facebook и стискай палци за късмет.

Имаш време до 13 май. Успех!

бел. ред. Изтеглихме победителя! Моля Diana Simeonova да ни пише на страницата ни във Facebook за повече подробности. Честито на нея и благодарим на всички, които взеха участие. Стискаме ви палци за следващия път!

Намери Morrigan във Facebook!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *