В София през уикенда: 27-28 май

Ще го раздаваме по-културно този уикенд

0 коментара Сподели:

Този уикенд сме ти спретнали извънредно културна програма – бързо запази място за премиера в ДНК. Ако пък се окаже, че театърът никакъв го няма в личното ти ДНК, можеш да потичаш в неделя сутрин или да бъдеш социален на две любими софийски случки – градинско парти и СОХО базар.

3 ГОДИНИ NIKE+ RUN CLUB SOFIA

НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК, 9.00 ЧАСА

Знаеш ли, че съществуват хора, които в неделя в 8 сутринта не са прясно прибрали се у дома, с тяло, обработващо алкохолното съдържание в кръвта. Именно тези хора се събират, за да отпразнуват 3 години на NIKE+ Run Club. Мотото на срещата е Run Faster, а идеята е не да финишираш първи, а просто да бягаш една идея по-бързо от нормалното. Сборната точка е паметникът с птиците в Южния парк, а оттам организаторите са начертали маршрута.

HYSTER

ПЕТЪК И СЪБОТА, ДНК, 19.30 ЧАСА

Новото представление на пространството за съвременен танц и пърформанс ни спечели с факта, че заглавието му (има доста начини да разбъркаш буквите) и последователността на епизодите се решава от алгоритъм в деня на всяко негово представяне. Именно тази негова особеност прави всяка игра пред публика различна от предишните. И понеже това звучи достатъчно ексцентрично, за да се отправим към НДК тази или утре вечер, каним те да се присъединиш към нас и да разбереш какво точно има предвид режисьорът Росица Младенова.

 

VINTAGE GARDEN PARTY & BAZAAR

НЕДЕЛЯ, ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA, 15.00 ЧАСА

Любимото градинско парти се завръща и това лято. Момчетата от The Smugglers Collective отново събират де що има любители на винтидж културата, бомбетата, сексапилните червени устни и роклите на точки. Постарай се важните елементи да са налице, а именно пикник одеяло и обувки за танци. На място както винаги ще има и базар, от който ще можеш да си вземеш различни hand-made нещица.

 

SO BAZAAR GREEN EDITION #4

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, СОХО, 10.00 ЧАСА

Екипът на СОХО прави базар два пъти в годината, но го прави както трябва. В симпатичната зелена къща отново ще намериш автори (цели 55 на брой), които създават висококачествени продукти. На трите етажа са разположени дрехи, аксесоари, бижута и други неща за хора, че и за животни (за пръв път ще присъстват продукти за домашни любимци). Кафето е от Drekka, а що се отнася до храната, имаш пълното разнообразие по линията веджи продуктите Roodbar до ребрата на Ribs Brothers.

БЕЛ АМИ

СЪБОТА, МАЛЪК ГРАДСКИ ТЕАТЪР ЗАД КАНАЛА, 19.00 ЧАСА

Ако се чудиш с какво романът на Мопасан е заслужил само за четири месеца да бъде преиздаден 35 пъти, сега е добър момент да разбереш. Ще  ти го обяснят Калин Врачански, Луиза Григорова и компания, които влизат в ролите на героите от романа. Какво става, когато в парижкото общество се появи нахакан провинциалист, на който няма дама, която да не е хвърлила око? Историята крие много потенциал да е истински забавна.

Като стана дума за уикенд, няма как да не споменем и бира.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *