Jazz вечери и буги нощи цяло лято

Когато официално стане лято и всеки уикенд е приключение, а вечерите ухаят на липи

0 коментара Сподели:

A to JazZ Festival

It's the time of the season
When love runs high

Когато дойде времето на джина с тоник след работа и дългите разходки под звездите, сезонът на любовта е открит. Ароматът на дърветата ти напомня да не се прибираш рано и тази вечер, а телефонът ти звъни по-често от обикновено с предложения как да прекараш вечерта по възможно най-примамлив начин.

Ако танцовите ти обувки са станали основна част от гардероба ти, то тогава ослушай се за джаза през следващите вечери и не пропускай това, което нощна София има да ти предложи.

Въведение

Summer in the city

За съжаление не може всеки петък да отпрашваш към морето. Градските задължения тегнат със страшна сила и цялото бяло вино на света няма да ти позволи да забравиш за тях. Все пак джазът ти дава най-добрата възможност да не копнееш по плажа и коктейлите, като просто се впуснеш в ритъма на града с няколко страхотни събития.
Ако изпуснеш July morning, ето ти решението за July evening: I won’t dance jazz night.

Завръзка

Summer days drifting away

To, uh oh, those summer nights

Юли почти преполовява, а дългите летни дни бързо преминават към късите летни нощи.
Време за сън просто не остава, а причината да не си почиваш и през втория уикенд на месеца е може би най-чаканото събитие – A to JazZ fest.

В трите вечери между 7 и 9 юли любимият фестивал ще ти представи част от най-добрите в джаза, като специалните гости са шведите DIRTY LOOPS и американските ROBERT GLASPER EXPERIMENT и CHRISTIAN MCBRIDE, както и познати ни имена като Romaneno project и Jazzanitza.

Кулминация

Summertime and the living is easy

Кулминацията на лятото и на джаза идва с Банско Джаз Фест. Сред красотите на Пирин между 5 и 12 август ще имаш шанса да чуеш повече от 30 изпълнители от цял свят. Кои са те, виж тук.  Джаз и суинг ще разтърсят планинската тишина, а сред знойното лято през деня ще можеш да се отдаваш на хладни планински разходки.

Развръзка

Аполонията дъни яко джаз 

Всяко хубаво нещо си има своя край и това важи и за безгрижните топли дни. Един от хубавите начини да се сбогуваш със сезона, и то със стил, е да се окажеш в Созопол в края на август по време на Аполония. Вместо да „дъни“, Аполонията по-скоро нежно ще разпръсква звуците на джаза през нощите край морето.
Програмата на десетте созополски джаз вечери вече можеш да откриеш на официалния сайт: apollonia.bg.

Епилог

When an early autumn walks the land and chills the breeze

Дъждовна есен или циганско лято – няма как да знаеш какво да очакваш. Но ако си се погрижил за създаването и запазването на хубави музикални и танцови спомени, вероятно есента няма да бъде тежка. След всичките летни преживявания ще можеш спокойно да се отпуснеш, да сложиш плочата на стария грамофон и да се потопиш в сладка есенна меланхолия. 

А как можеш да отпразнуваш JULY MORNING по пет незабравими начина, чети тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *