В София през уикенда: 1-2 юли

За да не се чудиш какво да правиш, ако си в София този уикенд

0 коментара Сподели:

Ако идеята за първа юлска сутрин на плажа не е била достатъчно привлекателна, за да отпрашиш за морето, ето няколко идеи как да уплътниш следващите два дни в гореща София.

ФЕСТИВАЛ НА ЗДРАВЕТО И СПОРТА
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК

Докато предишният уикенд ти предлагаше цели четири фестивала, този е съвсем скромен и ще има само едно-две места, където да се помотаеш, да купиш хранителни продукти и напитки или пък да тестваш био козметика и други подобни удоволствия. Фестивалът на здравето и спорта е с идеална цел и идеята му е да популяризира балансирания начин на живот сред българите и особено сред младите и децата. Можеш да се включиш в десетки лекции, спортни класове, работилнички, спорт на открито, масажи, техники, консултации и други, които да ти помогнат да живееш по-здравословно и балансирано.

MISH-MASH FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA

Момичетата от града организират за пореден път фестивала, рамкирали като "празник на таланта и добрия вкус". Препоръчваме ти лично да се увериш в последното и да отскочиш до градинката на Biblioteka, където този път ще се помещава случката. Български дизайнери на дрехи, бижута, керамика, илюстратори и други ще ти предложат творенията си, съобразени с лятната тема и предморските ти нужди.

ТОВА Е САМО КРАЯТ НА СВЕТА
ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 21.30 ЧАСА

В случай че ти се гледа европейско кино в пълния му блясък, този уикенд имаш отличен шанс. Като бонус удоволствие за сетивата получаваш и Венсан Касел в него. Сюжетът следва млад и успял писател, който се завръща в родния си град, за да съобщи на близките си, че е смъртно болен. Ситуацията е неловка, а отчуждението се реже с нож във въздуха. И за да ти е още по-драматично, почти целият филм е заснет в едри планове –  близки кадри на лица, очи, ръце…

ДИНЕНО ПАРТИ
ПЕТЪК, AMUSE BOUCHE CULINARY SCHOOL, 19.00 ЧАСА, 50 ЛВ.

Имаш 40 причини (все в градуси) да хапнеш диня днес. Ако пък това не ти стига и искаш да научиш повече как да се възползваш от полезностите на най-летния от летните плодове – този клас е за теб. Полезна от кората до семената, тя съдържа витамини, минерали, антиоксиданти и е нискокалорийна. Бялата кора на динята е изключително полезна и от нея могат да бъдат приготвени редица вкусни ястия. Ако и ти като нас искаш да знаеш какви, влизай в клас.

HOTLINE SUNDAY
НЕДЕЛЯ, SMUGGLER'S DINER, 16.00 ЧАСА

Marble Souls (ST3YKUL и Screamoe) ще пускат футуристични бийтове и трап мелодии неделно и следобедно в градината на "смъглърите". За събитието ще има специално Marble меню, от което сме си харесали жесток бъргър с гриловани нектарини и ароматна горгонзола. И ако калорийната бомба не ти стига и искаш още и още – Marble Cookie Milkshake ще задоволи апетита ти.

И все пак, петък вечер може да отделиш за July morning парти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *