Балкански синдром: Партитата, които предстоят

Горещо лято, горещи ритми

0 коментара Сподели:

Тази година температурите ще клонят към много горещо, както през лятото, така и през зимата. Ако кръвта ти кипи и искаш да се отдадеш на луди танци и мръсни коктейли, ще можеш да го направиш с тези четири предстоящи концерта с балканска музика.

PROJEKT RAKIJA

Ракиеният проект звучи обещаващо и това ще е първото гостуване у нас на новата холандско-босненска формация. Това, което събитието ни обещава, е не само музика за танци до ранни зори, но и запомнящо се шоу и визуални ефекти. Ето тук една песен за „любов, раздяла и още нещо“.
15 юли, 20:00, Маймунарника
Билети: 10 лв. (само в Маймунарника)

KULTUR SHOCK

Сиатълската група с вокалист от бивша Югославия ще гостува не за пръв път на родна земя. Концертът им ще разтърси юлската нощ на 19-и в Маймунарника, а софийските принцеси могат да се чувстват специално  поздравени с Duna.
19 юли, 20:00, Маймунарника
Билети: 15 лв. предварително и 25 лв. в деня на събитието

SARS

Ако си чувал за SARS, но нямаш идея какво значи, ето ти нещо любопитно – това е абревиатура на „Свеже ампутирана рука Сатријанија“ (или „Прясно ампутираната ръка на Сатриани“). Сръбската група минава през своите върхове и падове, докато не постига наистина небивал успех с песента Buđav lebac (“Плесенясал хляб“). Това лято SARS ще ти покажат как се избухва на 26 август в Маймунарника, а дотогава перспективата е да загреем добре с това.
26 август, 20:00, Маймунарника
Билети: 25 лв. предварително и 30 лв. на място.

DUBIOZA KOLEKTIV

Симпатичните балканци от Dubioza kolektiv (Босна и Херцеговина) са следващите, които ще те отвеят с дъб, хип-хоп, рок и босненски фолклор. Този концерт се очертава грандиозен и за целта е предвидена цялата Арена Армеец, а подгряващи ще са Asian Dub Foundation.

Босненците са известни с чувството си за хумор и свежите текстове и ако искаш да се настроиш за концерта още отсега, те подканят да си свалиш безплатно музиката им с тази песен.
27 октомври, 20:00, Арена Армеец
Билети: 30 лв. предварително и 35 лв. на датата на самото събитие.

PERO DEFFORMERO

Сезонът завършва подобаващо силно с фуриите Pero Defformero. Най-екстремни в смесването на стиловете, сърбите правят успешната амалгама от метъл и турбо фолк since 1993. Групата е добре оценена в България, с вече пет хедлайнерски участия на родна сцена и пълна разпродажба на билетите.
9 декември, 21:00, Терминал 1
Билети: 22/25 лв.

След като сме на такава вълна, разбери защо Скопие е Лас Вегас на Балканите.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *