5 културни събития тази седмица

Класика и култура през 20 - 26 ноември

0 коментара Сподели:

Вярно е, че падането на температурите качва на градуса в чашите,както и насърчава разгорещяването из знайни и незнайни места в нощния живот на столицата, но тази седмица имаме по-различно предложение. Трезви, културни и спретнати се отправяме към театри, галерии и co-working пространства в търсене на храна за душата. Ето какво сме ти избрали:

На театър в понеделник: "Асансьорът"

Пиесата на Георги Марков "Асансьорът" е писана през далечната 1967 г., въпреки това звучи доста актуално и в момента. Двама непознати засядат в един асансьор. Опитите им да излязат остават безуспешни. Прекарват заедно цялата нощ в опит да спасят душите си, да разберат дали са родени един за друг, да разберат дали имат сили за промяна, да направят своя избор в живота. В ролята на архитекта Лозан е Бисер Маринов, а ролята на жената изпълнява Янислава Линкова.
Билети на касата на Открита сцена "Сълза и смях" и онлайн тук.

Кога: 20 ноември, 19:30 – 21:05 ч.   

Къде: Открита сцена “Сълза и смях”, ул. „Г. С. Раковски“ 127, София

„Тотална щета“ в ДНК в средата на седмицата

„Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога – косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване е устремена и „Тотална щета“. Това е физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса.

Кога: 22 ноември, 19:30 – 21:00 ч.

Къде: ДНК пространство

Четвъртък, Бетовен и Симфония № 9

За класическата музика не са нужни думи, особено когато става въпрос за Лудвиг ван Бетовен и Симфония No 9. Диригент е ИВО ВЕНКОВ, солисти – БЕСА ЛУГИЧИ, сопран МАТЕО ДЕЗОЛЕ, тенор, ДАНИЕЛА ДЯКОВА, мецосопран, ЮЛИАН КОНСТАНТИНОВ, бас.

Билети

Кога: 23 ноември, 19:00 – 22:00 ч.

Къде: Зала “България”

В петък отвори очи за кръговата икономика

Искате ли да научите повече за кръговата икономика през призмата на сектор „Земеделие и храни“? Интересувате ли се от вижданията на експерти от Холандия, водеща страна в прилагането на кръговата икономика? Кои са успешните бизнес модели на кръговата икономика? Има ли успешни истории в тази сфера и в България?
Дискусия по тези въпроси ви очаква на откритите лекции ОТВОРИ ОЧИ ЗА КРЪГОВАТА ИКОНОМИКА, част от серия вдъхновяващи сесии в България и Румъния.
Вход свободен.

Кога: 24 ноември, 9:00 – 13:30 ч.

Къде: СУ „Св. Климент Охридски”, Биологичен факултет

Кариера с(рещу) Kауза в събота: кое избираш?

В България вече има много хора и компании, които отделят част от своето време и ресурси в името на различни каузи. Някои от тях ще бъдат представени на форума с идеята да покажат, че правенето на добро може да се случва всеки ден.
Събитието ще се фокусира върху три основни теми:
– Бизнес и кауза
– Кариера и мотивация
– Кариери с каузи

Безплатна регистрация тук.  

Кога: 25 ноември, 10:00 – 17:00 ч.

Къде: JA Startup Hambar, Sofia Tech Park

Прочети повече за Гришо тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *