5 събития, ако си гладен за култура

Седмичната ни селекция събития за 11-17 декември

0 коментара Сподели:

Предлагаме ти да направиш културно зареждане, седмица преди коледните трапези да те погълнат съвсем финално. Няколко изложби и базари в празничен стил, но с разнообразни тематики, които далеч не се ограничават до интересите на месец декември. Хвърли им по едно око, преди да се впуснеш в купонджийските си приключения.

1. Afterworks by Omera

Ако още не си посетил изложбата на Гален Желязков/Omerta/, заповядай да ѝ се насладиш.  Можеш да го направиш до 14 декември. За пръв път ще  видиш негови произведения на територията на България. Специално тази AFTERWORKSселекция е от дигитални  творения, които със сигурност ще разнообразят делничното ти ежедневие с малко удоволствие.

Кога: до 14 декември, от 10.30 до 19.30 / 13 – 14 часа – обедна почивка
Къде: Gifted Sofia
Вход: free

2. Разменям черно за бяло – фотоизложба на Томислав Рашков

Томислав Рашков ще ти покаже, че имаш силата да уловиш и запаметиш всеки момент от времето.Със силата на светлината можеш да запечаташ своето усещане за реалното случване и да го споделиш с всеки, който пожелае да стане част от произведенията ти.

Поканен си да разгледаш личния му сандък със спомени, както и да пийнем по няколко питиета, докато се любуваме.

Кога: 11 декемви, врати 18 часа, начало 20 часа
Къде: Бар „Петък“
Вход: Черно за бяло

3. Поколението Милениум – илюстратори

В НДК можеш да откриеш изложбата на над 30 от най-добрите млади илюстратори, творящи на нашенска територия. Те ще влязат в дискусия на тема "Трудната среща с българския издател", можеш да станеш част от инициативата или просто да се разнообразиш с красивите им произведения, а не забравяй, че събитието е част и от Панаира на книгата.

Кога: 14 декември, от 10 часа
Къде: Национален дворец на културата
Вход: free

4. Панаир на книгата

Ежегодния Панаир на книгата отново ще намериш, поместен в НДК. Използвай да обновиш колекцията си с любимите класики или да бъдеш в крак с новите заглавия. Препоръчваме ти да грабнеш възможността и да избереш книгата като подарък за семейство и приятели. А себе да обзаведеш с нещо ново за романтичните зимни вечери с чаша вино.

Кога:от 12 до 17 декември
Къде: Национален дворец на културата
Вход: free

5. Sofia LGBTI Community Fest

The Fridge ни канят да споделим вторник вечер заедно. На тяхна територия ще се прожектира и дискутира късометражният филм „Редом“, който разказва историята на млад транс мъж от Румъния. Вечерта ще продължи с G(end)er Swap базар, който се стреми да ни запознае с бариерите, които хората с различна джендър идентичност срещат в ежедневните ситуации.

Кога: 12 декември, 18.30 – 22 часа
Къде: The Fridge
Вход: free

Виж нещо яко за oversized пуловерите.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *