В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА: 16 – 17 ДЕКЕМВРИ

Направи си сам е по-добре от "вземи наготово"

0 коментара Сподели:

Този уикенд ситуацията е DIY (do it yourself). В събота можеш да влезеш зад бара и да се научиш да правиш коктейли, а в неделя да рисуваш, при това комикс. Отделно можеш да си подариш зелена Коледа (все пак бялата не ти е сигурна), да разгледаш какво правят българските модни дизайнери или да хвърлиш око на работите на 30 родни илюстратори.

DISASTER TO MASTER | COCKTAIL CLASSES
СЪБОТА, PUBLIC BAR, 14.00

Предколедно Disaster to Master организират своя най-instagramable (за това нямаме родна дума, ще ни прощаваш) клас досега. Драгомир Иванов от Public Bar ще научи съботната група коктейлни ентусиасти как да забъркват raw коктейли, сред които такива със съставки като цвекло и авокадо (в различни миксове). Всичко това се случва зад бара, а напитките се леят в медните ананаси на ABSOLUT ELYX. Водката е алкохолната основа на класа, а как да боравиш с нея и суровите продукти, за да извлечеш максимума, ще разбереш в събота. Все още има няколко свободни места, побързай да запазиш.  

КОЛЕДАТА НЕОБИКНОВЕНА
СЪБОТА, DREKKA, 11.30 – 17.30

Една от любимите ни кафе локации продължава инициативата си Магазин за 1 ден. Гостуват Cactus Lab, които ще ти направят живота лесен, ако си решил да избереш растение като подарък за някой от близките си. Освен кактусите и сукулентите, по които разпознаваме лабa, ще можеш да вземеш още колекционерски издания за интериорно озеленяване, стойки и съдове за растения от метал, бетон, дърво и керамика, както и нови серии кашпи.

SERENDIPITY НА PROTOTYPE 23
НЕДЕЛЯ, „ИВАН АСЕН“ 22, 14.00 ЧАСА

Пространството на „Иван Асен“ 22 продължава да представя вълнуващи български брандове. Тази неделя там ще са двете създателки на PROTOTYPE Станислава Димитрова и Антония Райчева, които ще покажат зимната си колекция SERENDIPITY. Както подсказва името ѝ, всичко започва от едно случайно откритие – червен вълнено-кашмирен материал. Малките контрастни цветни парчета са повтарящ се елемент, който прави връзката между различните модели в колекцията. 

MIX – COMIX
НЕДЕЛЯ,  БЕЗСТРАШНИ ПИЧОВЕ, 15.00 – 17.00 ЧАСА

Pop Up пространството на Jameson продължава ни привлича – тази неделя с комикс събитие. Ако комиксите имат специално място в сърцето ти, значи имаш нещо общо с ентусиастите, които създават списание Ко-Миксер. Същите тези хора спретват комикс jam, или иначе казано – един ще започне комикса, втори ще го развие, а пък трети ще го завърши. Така "сумати" хора ще се намесят в историята и знае ли човек, нещо страшно може да излезе от нея. Отделно Ко-миксер дава възможност на различни художници да се включат във всеки брой, чрез селекция след отворена покана. Пробвай се смело до 20 февруари, защото в момента търсят добри работи за брой 9 на тема "Начало". 

ПОКОЛЕНИЕТО МИЛЕНИУМ – ИЛЮСТРАТОРИ
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК, 10.00 – 19.30 ЧАСА

Тази седмица в НДК тече зимният Панаир на книгата, на който е просто задължително да се отбиеш. Ако още не си го направил, уикендът е последният ти шанс. Оглеждай се в мраморното фоайе и за първата изложба на сайта Българска илюстрация, в която се представят работите на 30 млади български илюстрации. Целта е те да бъдат видени както от издателите (и ние искаме повече красиви книжни корици), така и от посетителите на фестивала. 

Ето още събития, които се случват в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *