One (big) love за Ziggy Marley на EXIT Freedom 2018

Ясен е списъкът с първите банди, с които ще куфеем на EXIT Freedom 2018 - 5 фестивала в 5 държави, добре са ни дошли!

0 коментара Сподели:

Малко време остана до старта на любимия EXIT fest, а щом се сетим за него, лятото изгрява пред очите ни. Няма Емо Чолаков, няма зимни прогнози. А току-що, картинката съвсем се подсили от новината, която организаторите споделиха – на сцената ще чуем един от най-големите реге изпълнители на века и при мисълта за него и плажния му реге тон направо ще си спрем парното.

Ето и какво научихме. Броени дни след като EXIT обяви техно лайнъпа в първия ден на култовата Dance Arena 2018, в който влиза тежката артилерия Richie Hawtin, Adam Beyer, Ida Engberg, Ben Klock и Amelie Lens, сръбският фест продължава да пълни с качествено музикално съдържание колосалната Петроварадинска крепост. Дами и господа, ето кое ще е второто слънце, което ще изгрее в Нови Сад – самият Ziggy Marley! Най-големият син на реге легендата Bob Marley, който обогати семейния принос към развитието на жанра с 27 албума и 8 награди „Грами“, ще разнесе магията си и ще ни накара да пеем с пълно гърло One Love.

Крепостта ще бъде окупирана и от други великани в музикалното изкуство. Пънк, хардкор и метъл банди като Dog Eat Dog, Slaves, Grave Digger, Slapshot, Idles, Asphyx ще раздвижат кръвта и на най-изи настроените директно от две от най-любимите сцени на феновете – Fusion и Explosive. По-ясно казано, Fusion Stage ще кънти с пънка на Slaves и Idles, а Explosive, известна с мощната си метъл програма, тази година ще се разтърси от хардкор рапа на Dog Eat Dog, хеви метълите Grave Diggers, блек метъла на Bombers, хардкор пионерите Slapshot, дет метъл иконите Asphhyx, сайкъбили бандата The Hellfreaks, словенската индъстриал метъл група Noctiferia, руската готик метъл банда Little Dead Bertha и сръбските герои The Stone, The Bloody Earth, Pogonbgd и Nemesis.

Между 12 и 15 юли главната сцена на EXIT посреща и Alice Merton.

Канадката, която е артист от новата рок генерация и с парчето си No Roots покори класациите в Европа и Северна Америка, натрупа цяла планета фенове. Неслучайно за своите 24 години смени адреса си 12 пъти. Естествено, в Петроварадинската крепост ще зазвучат и последните световни хитове благодарение на Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan и Burak Yeter. Jax Jones е машина за хаус хитове, чийто сингъл You Don’t Know Me не слезе от радиоефира цяла година, даже напротив – донесе на създателя си номинация от наградите БРИТ. Британецът е решил да подсили доминацията си с дуета Demi Lovato – Instructions и настоящия си сингъл Breathe. Френското дуо Ofenbach пък слушахме от всеки ъгъл с песента Be Mine, отскоро и с Katchi, така че явно е време да се срещнем с тях на живо. Звездата от предишните издания на фестивалите Sea Star и Sea Dance в Нови Сад Mahmut Orhan пристига с магнетичните си парчета Feel и Save Me, както и ремикса на основната музикална тема на Game of Thrones. До него застава не по-малко популярният холандски продуцент от турски произход Burak Yeter, чийто хит Tuesday още движи дансингите по света.

Достойна компания за най-добрия фестивал в Евопа, нали? Да – вече е официално. EXIT Festival беше избран за Best Major Festival на тазгодишните награди European Festival Awards, събаряйки конкуренцията на фестове като Tomorrowland, Sziget, Lowlands and Wacken Open Air. Това е втората титла в тази категория за сръбския фест след отличието от 2010.

Не забравяй, че все още имаш шанса, закупувайки билет за Нови Сад, да си осигуриш безплатното присъствие на още четири страхотни фестивала – Festival 84, Sea Star, Revolution и Sea Dance.

Поради големия интерес промоцията 1 билет = 5 фестивала продължава до 26 януари!

Всеки, закупил билет за EXIT Festival в Нови Сад до тази дата, получава пропуски за останалите четири феста. За да се сдобиеш с всичкия този музикален заряд от EXIT групата, задължително условие е да регистрираш билета си онлайн на www.exitfest.org от 15 до 28 февруари.Действай и ще ти е вълшебно лятото.

Билети има тук:

www.exitfest.org
www.partytravel.bg
www.ticketlogic.bg

А ако се нуждаеш от транспорт или настаняване, www.partytravel.bg има специални оферти за Нови Сад за българските фенове. За транспорта и настаняването на останалите фестивали от групата – www.exittrip.org  

EXIT ти предлага да посетиш пет фестивала на цената на един.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *