Разказите на Георги Господинов оживяват на лента

Шестима родни режисьори заснемат шест разказа на Г. Г., а ние тръпнем в очакване!

0 коментара Сподели:

Един от любимите ни български автори, Георги Господинов, ще направи своя пълнометражен дебют в киното с филма омнибус „8 минути и 19 секунди“ (8’19”).

     

Шест разказа на Господинов ще бъдат заснети в шест късометражните новели от режисьорите Петър Вълчанов, който ще снима съответно „Обащиняване“, Кристина Грозева, която ще заснеме „Дъщеря“, Теодор Ушев, който ще заснеме „Кристин, която маха от влака“, Надежда Косева със „Старецът и морето“, Любомир Младенов с „Лицата от последните дни“ и Владимир Люцканов, който ще ни разкаже „Закъснелият дар“. Целият проект ще бъде обединен под името „8 минути и 19 секунди“ (8’19”), което е и заглавието на един от разказите на Господинов от сборника му „И всичко стана Луна“.

В едноименния разказ точно 8 минути и 19 секунди имат на разположение хората, преди вестта за смъртта на Слънцето да стигне до тях.

В този кратък промеждутък между изгрева и залеза, живота и апокалипсиса се случват доста интересни неща, които ще бъдат пресъздадени на екран от актьорите Светлана Янчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Китодар Тодоров, Ирмена Чичикова, Таня Шахова, Иван Савов и много други, включително операторът режисьор Христо Димитров – Хиндо.

Огромната новина е, че в ролята на Фотографа – мълчаливия свидетел, който документира „лицата от последния ден“, дебютира легендарният фотограф Симон Варсано, а в „Кристин, която маха от влака” с дебют в игралното кино ще видим работата и на световноизвестния ни аниматор Теодор Ушев.

Цялата тази прелест ще ни очаква в програмата на 22-рия София Филм Фест, който ще бъде открит на 7 март в Зала 1 на НДК с официалната премиера на най-новия игрален филм на Милко Лазаров – „Áга”. Търпение нямаме никакво!

Ето и 7 известни писатели, които не снимат филми, но пък са влюбени в чашката.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *