5 премиерни филма в Дома на киното или BEST OF THE FEST

От 30 март до 5 април Домът на киното ни скрива шапката с премиерни заглавия и няколко срещи с екипа, а ние ти показваме какво да не пропускаш.

0 коментара Сподели:

В своята BEST OF THE FEST програма Домът на киното ни предлага цели шест премиерни заглавия, а ние нямаме търпение да видим на голям екран някои от най-добрите попадения. Истории за намиране на вдъхновението извън отъпканите пътища, показно как се живее красиво, в бедната действителност, музикално-документални превъплъщения и още. Обличай лятна тениска, слагай ските, защото пролетта тази година не се шегува, и виж тазседмичната ни кино селекция.

 

ИЗВЪН ПЪТЯ / OFF THE ROAD

Филмът на големия Николай Волев, който създаде една от любимите ни ленти „Маргарит и Маргарита“ е с участието на Деян Донков, абсолютно непрофесионалната актриса Сали Ибрахим и легендарната Аня Пенчева. Историята ни разказва за Стефан – драматург с отшумяла слава, който търси изгубеното си вдъхновение сред красотата на планината. При една от своите експедиции среща красива циганка пред прага на женствеността. Случайното им запознанство прераства в платоническа връзка, която причинява много болка на преданата съпруга на Стефан – актрисата Лидия.

Кога:30 март, 16:05 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Купи билет тук

 

ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА“ / THE FLORIDA PROJECT

Всички говорят за него и ние наистина мислим, че ще си заслужава да си го причиним. В лентата на режисьора Шон Бейкър, Мууни (Бруклин Принс) е едва 6-годишна, но вече има специален темперамент. Подобно на всички обитатели на мотел „Магически замък“, младата майка на момиченцето Хейли изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини. Тъй като има добро сърце, Боби – мениджърът на мотела, ѝ помага и винаги се опитва да внесе ред в житейския ѝ хаос. Проектът „Флорида“ е щастлив филм за един нещастен свят с отлично превъплъщение на Уилям Дефо в главната роля.

Кога:31 март, 21:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Купи билет тук

 

СИНЪТ НА СОФИЯ / SON OF SOFIA

Тази копродукция на Гърция, България и Франция ни разказва за малкия Миша, който е принуден да напусне Русия и да отиде да живее с майка си София в Гърция. И докато страната се наслаждава на осъществената си олимпийска мечта, Миша се озовава в любимите си приказки, но откъм тъмната им страна, защото насилствено е запокитен в света на възрастните. Лентата е отличена с наградата за най-добър филм в Южна Корея, Фестивал на гръцкото кино в Лос Анджелис, наградата за най-добър игрален филм на специализираното жури на 39-ия МФФ Москва, Трансатлантически фестивал, Полша Гимли МФФ, Канада 2017, Сараево МФФ 2017 – състезателна програма.

Кога:2 април, 18:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Купи билет тук

 

КЕСТЕНИ

Документалната трилогия „Кестени“ ще зарадва феновете на три музикални жанра – фламенко, джаз и класика.Лентата събира в три късометражни филма три различни софийски лица – Айша (Анита Кристи) – момиче, израснало в дом за деца, превърнало се в жената – глас, кралица на фламенкото. Венцислав Такев, човекът цигулка, и Нено Илиев, джазменът интерпретатор.  Тримата са израснали в културната самобитност на София, а Кремена Будинова – сценарист на трилогията, споделя, чее преплела животите им, защото музиката е най-чистият и спонтанен начин за свързване на хората, за приемане на другостта. След прожекцията те очаква дискусия с екипа, а модератор ще е Влади Въргала.

Кога:3 април, 18:30 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Купи билет тук

 

Да Се Изгубиш Нарочно

Както вече ти разказахме, това е най-позитивният проект, на който сме попадали напоследък, и затова не спираме да го подкрепяме. А ако още не знаеш защо Крис Захариев, Анастас Шипков и Ясен Атанасов избраха да се сбогуват с тийнейджърството, като сменят две лади, един стар баварец и обиколят България до най-затънтените ѝ кътчета, е време да разбереш. Също така може да се срещнеш лично с тях след прожекцията, за да ти обяснят защо ги правят тези прекрасни работи.

Кога: 5 април, 19:00 ч.
Къде:Дом на киното
Вход:Купи билет тук

Ако искаш да разнообразиш киното – виж и 5 събития, в които изкуството е цар.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *