Фестивален материал за летните дни

Кои са фестивалите, които няма да пропуснем следващите месеци

0 коментара Сподели:

След преброяването на фестивалите в Европа, този път се концентрираме върху парти случките на родна територия. Събрали сме най-любимите си ивенти, на чиито танцови площадки ще се вихрим през следващите месеци.

Мeadows in the mountains
07-10 юни / 120лв.

Трудно е да дефинираме всичко, което Meadows in the mountains Е, само с думата фестивал. Това е интимност, атмосфера, разнообразие, култура и общност. Едно магично изживяване, което е способно да доведе хиляди чужденци на родна земя, за да им даде нужната доза връзка с природата. Едно от най-значимите събития в Европа и тази година продължава да расте, но същевременно запазва интимния си характер. Музикалното разнообразие и свободният дух ще са подплатени от еклектичен микс от артисти, които допълват вайба на това уникално място. В програмата са въвлечени и локални хора, които са пряката връзка на присъстващите със спиращите дъха Родопи.

Festival In The Nature
19-22 юли / 30лв.

За четвърта поредна година разпъваме палатките в подножието на Стара планина в местността Баралъка (Барите), за да станем част от Festival in the nature. Това е сред събитията на открито, на които вибрираме еднакво добре както с природата, така и с тридневната музикална програма, пълна с изненади. Тази година сред гостите ще са Barac, Enzo Siragusa и германецът с български корени Stefan Goldmann, като подкрепа ще са им едни от най-талантливите родни електронни артисти. Фестивалът е организиран съвместно от екипите на Terra Music и The Sunday Bunch – все хора, на които отдавна се доверяваме, що се отнася до добре прекарано време.

Ritual Gatherings
27-28 юли / 15-35лв

Ritual Gatherings се ражда в Барселона с идеята за събитие, въздействащо на всички сетива. Музика, храна, ритуали, изкуства и занаяти, всичко случващо се в природата и с мисъл за нея. Сигурно си спомняш култовото издание на Бар Ботаник миналата година или пък си попадал на снимки от мексиканския им гиг в Тулум през януари. Вдъхновени и окрилени, те се завръщат на плаж Червенка в края на юли, за да ни подарят едно истинско изживяване. От вътрешен човек знаем, че тази година Ritual Gatherings ще започне с лунно затъмнение и ритуален лайв акт, ще продължи със сутрешна йога сесия, дневен уейк, номадска вечеря на плажа и лудо парти до зори.

Street Masters
13-17 юни / 40лв
.

Шестото издание на Street Masters ще се случи в парк Лаута в Пловдив и обещава да бъде най-силното досега. Тазгодишната тема е „Кои са съвременните пирати?“, а организаторите са готови да разнищят мистерията дали това е образ, изграден от Piratebay и Анонимните или от нас самите. Дали уличните артисти са съвременните пирати, или ние сме тези, които ежедневно ги ограбваме? В програмата на фестивала отличаваме световноизвестни звезди от пет континента като Berywam, Bboy Neguin, Kenzo Alvares, Mad Twinz, Shay Latukolan, Maria Kozlova, Wawad, като главните заподозрени в концепцията на събитието отново са бийтбоксът, танците и съвременната музика.

Les Francofolies 
22-23 юни / вход свободен

Сцена на открито, вход свободен и категоричен мотив да направиш организиран трип с приятелите си до Благоевград. Това e Les Francofolies, фестивалът, който отдава почит на франкофони и меломани.

Hippilandia
22-23 юни / 45 лв.

За трета поредна година фестивалът оживява на няколко сцени и дава екстра доза звук и светлина на Летище София. Очакваме Black Sun Empire, Cooh, Dope D.O.D., Enter Shikari, ONYX, SNTS, Souls Of Mischief.

A to Jazz 
6 – 8 юли / вход свободен

Най-градският фестивал се случва за 8-и пореден път под софийското небе и ще ни предложи джаз изживяване с едни от най-големите имена от световната и българската сцена. Входът както винаги е свободен.

HILLS OF ROCK
20-22 юли / 150 лв.

Judas Priest и Iron Maiden ни бяха предостатъчни, за да си купим билети за епичния vol. 2 на Hills of Rock. И двете легендарни групи нямат нужда от представяне. Очаква ни размазващ звук и уникално шоу.

Where we at
27-29 юли / вход свободен

Плажът на Шкорпиловци за втора година се превръща в горещ дансинг за  Where We At. В двата фестивални дни ще можем да видим основно електронни артисти от цялата страна, които заслужават внимание.

MTV festival
12 август / 20 евро (Early bird)

Еднодневният фестивал е решен да повтори успеха си от миналогодишната година и се завръща на варненския плаж с горещата новина за световната звезда Рита Ора, която идва за първи път в България.

Aко имаш само уикенд време за фестивали

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *