Фестивалите за ума и тялото

Освен партитата в града и танците на плажа, имаме си друго любимо място лятно време и това са планините

0 коментара Сподели:

Освен към морски парти маратони и танци на плажа лятото ни подканва и към безкрайни звездни нощи високо в планините, по красиви поляни и най-скътани кътчета на нашата страна. Събираме вълнуващ фюжън от събития, който ще те пренесе на друго ментално, емоционално, физическо и духовно ниво…

Wakeъп!

  

WakeЪп! се превърна във фестивал с традиции за своите осем години. В рамките на пет дни и нощи ще можеш да посрещаш изгреви, да научиш нови умения, да се запознаеш с практики за вътрешното си развитие и да станеш част от театрални постановки, концерти, фолклорни вечери с кукери, нестинари, гайдари и безкрайни хора.

04 – 09 юли/ 65 – 85 лв.

Лятна случка

Една от всички интересни летни случки ще ни се случи сред старата букова гора в местността Карандила над Сливен, под формата на музикалния етно-грийн-фюжън фестивал. За шести пореден път събитието ще обедини екология, спорт, занаяти, здравословен начин на живот, технологии, музика и изкуство, а ние ще сме там, за да им се порадваме.

13 – 15 юли/ 25 – 60 лв.

Боровинкови нощи

Едно от най-красивите места в България, намиращо се в Троянския Балкан, отново събира всички почитатели на боровинките, хубавата музика и вкусната храна на едно място. Този път хижа „Амбарица“ и нейните съдържатели ни приютяват в края на юли с кауза – възстановяване на товарната въжена линия.

27 – 29 юли/ вход свободен

Гайдарско надсвирване Гела

От незапомнени времена всяка година в началото на август на Илинденските поляни край село Гела се събират хора от цяла България, за да се насладят на песенното богатство на Родопа планина. Гайдарското надсвирване има над 100-годишна история и основната му цел е да популяризира автентичния родопски фолклор.

03 – 05 август/ вход свободен

Беглика фест

Високи мощни ели, меки поляни за боси крака, хладни бляскави води и бреговете на Големия Беглик. Който се е докосвал до тази магия веднъж, ще иска да я повтори отново и отново. Да се превърне в част от това миниобщество и бегличествено изживяване, което ще ни се случи на пълнолуние и тази година.

22 – 27 август/ 50 лв.

Мога фест

Магията на Етрополския Балкан се отключва в края на август, когато традиционно в предбалканското градче се случва „Мога“ фест. Туристически преходи, велообиколки, еко презентации, работилници за изкуство, театър на открито и много музика превръщат за няколко дни мястото в гореща фестивална точка.

24 – 26 август/ вход свободен

Модни находки, които да разходиш по фестивалите, ще намериш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *