5 филма за силни жени в Дом на киното тази седмица

Ето и вдъхновяващите ленти, които ти препоръчваме тази седмица в Дом на киното.

0 коментара Сподели:

Когато съдбата поднася лимони, обикновените хора се мръщят, но истински силните жени, просто си приготвят лимонада, която задължително добавят към чашата си с хубаво вино. Тази седмица Дом на киното ни предлага няколко пленяващи истории за дами с драматична съдба, които въпреки всичко устояват на бурите. Независимо дали имат огромни изпитания по пътя си, водят обикновен живот и внезапно срещат любовта, която обръща целия им свят, или са родени със съдбата на легенди – тези момичета определено приковават погледите ни към екрана. Вижте!

МА МА

Ако има някой, който да изиграе силна жена, то това определено е неподражаемата Пенелопе Крус. В този филм Крус играе майка, на която откриват рак на гърдата, докато същевременно в нея расте живот. Нейната воля и безкрайните ѝ възможности да обича я водят и през трагедиите, и през чудесата на живота. Лентата е вдъхновяваща мелодрама за живота, смъртта, романтиката и майчинството. Това е най-новият филм на испанеца Хулио Медем.

Кога: 07.07, събота, 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

ДА ОБИЧАШ ПАБЛО

Вирхиния Валехо е телевизионна мегазвезда в Колумбия много преди да се запознае с най-кръвожадния и легендарен наркобос на века – Пабло Ескобар. Съдбата обаче решава да ги срещне през 1983 г. и това обръща живота ѝ с краката нагоре. Във филма, базиран на книгата ѝ за дългогодишната им връзка, виждаме възхода и падението на наркобоса от гледна точка на жена, която е обвързана интимно с него.

Кога: 08.07, неделя, 20:05 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

МАРИЯ И КАЛАС

Препоръчвали сме ти този филм и преди – правим го и сега, защото вдъхновяващата история на може би един от най-великите гласове си заслужава вниманието. Филмът ни показва забележителния живот на дивата, разказан от първо лице. Калас хвърля светлина върху Мария – момент на интимност с легендарна фигура.

Кога: 08.07, неделя, 11:45 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

БИЛА ЛИ СИ НА ЛУНАТА?

Гуя е на 30 години, работи в престижно международно модно списание и живее между Милано и Париж. По принцип младата и определено силна и независима бизнес дама има всичко или поне така си мисли, докато след смъртта на баща си не наследява старо и забравено от бога имение в Пулия. Там среща Ренцо – привлекателен местен селянин. Разбира, че единственото, което ѝ липсва, е любовта – истинската любов.

Кога: 09.07, понеделник, 18:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

БЕЗБОГ

Хитовият „Безбог“ на Ралица Петрова освен с наградите си (Локарно '16 – „Златен леопард“ за най-добър филм, „Сребърен леопард“ за най-добра женска роля на Ирена Иванова) ни впечатлява и с историята си за жена, стигнала дъното. В отдалечено провинциално градче Гана се грижи за възрастни хора с деменция, докато търгува с личните им карти на черния пазар. Връзката с приятеля ѝ не е извор на любов – сексуалното привличане е изчезнало и интимността е сведена до пристрастеност към морфин.

Кога: 12.07, четвъртък, 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Ако тази селекция кино не ти стига – виж 5 европейски филма, които да гледаш точно през лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *