Погледни лятото през други очила

Заложи на перфектна видимост и ясна картина, докато спортуваш със Smith

0 коментара Сподели:

Като изключим релакса по плажовете и така наречената пасивна почивка, едни от най-приятните изживявания, към които лятото ни предразполага, са разнообразните спортни активности. В никакъв случай тук не става дума за фитнес зали, гири и пътеки, а за всички онези дейности, свързани с красиви гледки, чист въздух, покачване на адреналин, забавление и чувство за свобода. Едни скачат от скали, други си падат по идеята да полетят с парапланер, трети карат сърф или се гмуркат, планини се катерят… много са и слава богу, че природата ни позволява тези удоволствия да се случват на родна земя. За да им се насладим напълно обаче, дори и някои от тях да не изискват лична екипировка за изпълнението им, всеки спорт има по един важен детайл, с който е препоръчително да разполагаме и да сме го предвидили в раниците.

В случая ще сложим удивителната върху слънчевите очила, които по принцип за лятото са must have, за някои видове активности – също. Дори на прима виста да не ти се струва толкова съществено тяхното присъствие, повярвай,

моментът на наслада е в пъти по-голям, когато имаш добра видимост по време на самото действие.

Това в крайна сметка, заедно със защитата на очите е задължително за всяка екстремна или не толкова дейност, независимо дали си избрал да практикуваш риболов или планинско колоездене. Какъвто и да е изборът ти от дейност сред природата, необходимост е картината пред очите ти да е ясна. Няма смисъл да се залъгваме – висококачествената оптика е комбинация от няколко фактора, които съвсем не присъстват в обикновените слънчеви очила, но знаем кой може да ти предложи възможно най-доброто решение за целта. Smith!

Очилата Smith са едни от лидерите на пазара, когато говорим за качество и защита. Те създават иновативна технология за лещите, наречена ChromaPop, която прилагат вече от няколко години както в моделите, създадени за спортисти, така и в тези, предназначени за ежедневието. За да стане малко по-разбираемо, ретината на човешкото око среща проблеми с възприемането на разликата между син и зелен цвят например, с червената и зелена светлина също, което веднага се превръща в състояние на загуба на част от пълната зрителна способност. В същия случай, при същите условия ChromaPop технологията филтрира именно вълните на светлината, които предизвикват объркване на цветовете, и

картината запазва абсолютната си детайлност, несравнима яснота и възможно най-естествените си цветове.

С други думи гледки като спокойна или движеща се вода, гора или пък път, независимо от силата на естествената светлина, се виждат съвсем ясно, със съвсем контрастни цветове и без характерните отблясъци. Бликовете в морето не те заслепяват, докато караш сърф, слънчевите лъчи не намаляват видимостта ти, докато се спускаш с колело в планината и изживяваш удоволствието от спорта с необходимия зрителен комфорт и 100% UV защита. Макар и най-съществени, това далеч не са единствените плюсове на очилата Smith.

Моделите им за спорт са изработени с дизайн, който позволява максимално удобно наместване върху лицето, като за целта притежават гъвкави, регулируеми подложки за носа, които могат да се манипулират в две положения, в зависимост от предпочитанията за пълно прилепване или вентилация. Разбира се, помислено е и за рамките, които, освен че са леки и удобни, са с разнообразен дизайн и здравина. Smith определено са очила, на които можеш да се довериш, и не се съмнявай, че има и частица шанс да не откриеш подходящия за теб и твоя спорт модел. Специално за да покрият всички изисквания за комфорт по време на различните видове активности, Smith разработиха пет основни категории очила: Velocity, Water, Land, Ridge и Horizont. За теб остава само да познаеш своя модел и докато го правиш, не забравяй, че когато виждаш по-добре, можеш да направиш повече.

Местата, на които могат да бъдат намерени:

Aquamatrix – гр. София, ул. Зелена поляна 8А
Break point – гр. София, ул. „ген. Гурко“ 72
Storm shop – гр. София, бул. Черни връх 80
Sport boxгр. Пловдив, ул. Свобода 69
Wake Park Градина

А в слънчевите дни, освен очила, търсим и по-леки дрешки. Виж как можеш да комбинираш очилата с една по-разхвърляна визия, специално за дамите, тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *