Любов на квадрат(и)

Плейд, наследство от принца на Уелс, тартан, или карето във всичките му модни форми

0 коментара Сподели:

Ако има нещо, което върви в обратна посока и все пак може да ни накара да се чувстваме добре, то това е модата. Добре забравеното старо винаги е работело и ето поредния нагледен пример. След като големите дизайнери разхождат тенденцията по подиумите вече няколко сезона, време е да я приземим и на улицата и с любов да я поносим.

Плейд, наследство от принца на Уелс, тартан, или карето във всичките му модни форми, от минитренд се превръща в мейнстрийм закачка, която нямаме право да пропускаме, ако истински държим на модата.

Историята на карето започва на Острова, то е абсолютна традиция за шотландските носии. По-късно то става популярен десен, с който се асоциира аристокрацията, а днес е доказателство, че всяка важна тенденция извървява дълъг път, преди да стане класика, както в случая. Геометричният мотив преминава през най-обикновени официални вертикални и хоризонтални тъмни линии на бял фон, след което прави плавен завой към шахматните пастели на гингам карето, за да избухне с днешна дата във всичките си производни и целия си блясък.

Шотландско каре, бърбъри каре, черно-бяло-сиво каре, ситно каре, което носи доста психеделично чувство – каквото и да избереш, внимавай, защото е доста сложно за носене и се изисква майсторство,

за да бъде комбинирано добре, без да придава комичност на визията и без да слага килограми отгоре.

Например ние смело го съчетаваме с по-строги, структурирани елементи, когато искаме да загатнем сериозност в аутфита, или със скъсени панталони в друг геометричен мотив и китън токчета за по-палава визия.

Някои от любимите посланици на карето през годините са Риана, Тейлър Момсън и Виктория Бекъм, но обещаваме, че и ние ще му се реваншираме оттук нататък…

Заведи тоалета си на някое свежо събитие този уикенд. Идеи тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *