Лудували зад граница: Най-известните БГ издънки по света

Надписът „Локо София“ в Хирошима не е единичен случай – ето какво още сме дали на света

0 коментара Сподели:
Лудували зад граница: Най-известните БГ издънки по света

Kой сложи таг „Локо София“ върху мемориала на мира в Хирошима?

Докато случаят се разплете, нека си припомним още две паметни изцепки на нашенци зад граница, характерни с тотално непочитане на етикета и прекалена известност на извършителя.

Представяме ти колекция от няколко уникални сатирични колажа на дизайнера Иван Червенков по темата, които можеш да видиш тук:

Лудували зад граница: Най-известните БГ издънки по света

Гери-Никол туърква пред Айфеловата кула

Чудовището на българския рап Гери-Никол влезе в международните новини, след като демонстрира туърк умения на яката дупара пред Айфеловата кула и запечата пърформънса си в инстаграм пост с надпис The location doesn’t matter. Ами много неща нямат значение, явно най-вече първите седем години.

Благо Джизъса се разписа на Колизеума

Футболистът Благой Георгиев намери за нужно да издълбае с монета инициалите си на една от колоните в Колизеума, а после да се разправя с придошлите от всички страни карабинери, които го арестували начаса. През следващите години това беше един от редовните въпроси във всяко негово интервю, като в крайна сметка звездата на ФК „Ахмат“ – Грозни си призна (отчасти) прегрешението: до ден-днешен продължава да твърди, че всъщност е искал да напише името на жена си по това време…Есмер. Явно освен часовете по етика в училище е проспал и тези по правопис, защото там „Б“ и „Г“ няма. Да не говорим, че „БГ“ може да се прочете като „булгар, булгар“ и е чудесен наслов за течащата инициатива по поругаване на международни паметници на културата.

Иначе вечен хит и извън всяка класация е руническият символ започващ с „К“ и завършващ на „УР“, който може да бъде забелязан във всички точки на света.

Той обаче заслужава собствена, дълга и безкрайно детайлна статия. Затова засега просто ще го илюстрираме с този достоен за десктоп пейзаж, личен архив:

Ето и кои са трите най-несполучливи опита за разкрасяване на София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *