10 коледни базара в София, които заслужават да ги посетиш

Избери подаръци, създадени с любов, участвай в добра кауза и подкрепи българското изкуство

0 коментара Сподели:

Голямото преброяване на оставащите до Коледа дни започна още преди да сме влезли в декември. С прекрачването му обаче нетърпението към настъпващите празници и сплотеността, която будят съвсем ни "разтопи". Зарядът от предстоящите срещи с близки и приятели, размяната на подаръци, усмивки и искрени пожелания… цялото това коледно вълшебство на доброто в нас стана съвсем осезаемо и в този ред на мисли настъпи и времето в София да запалят светлинките си и да ни съберат под един покрив любимите ни коледни базари. Всички сме влюбени в уюта и духа, който носят, затова направихме селекция на 10 от тях, за да можеш и тази година да дариш близките си с най-разнообразни авторски подаръци. Малките произведения на изкуството, направени и споделени с любов ще бъдат много близо. Ето и къде да ги намериш:

Спектър '18 Cosmos Christmas Bazar

8 и 9 декември, 11 часа, Cosmos Coworking Camp

В унисон с космическите закони ще се срещнем в Cosmos Coworking Camp в точното време, за да отпразнуваме отминаването на още една година и да се подготвим подобаващо за идващите празници с вълнуващ коледен базар. Очаква ни селекция от любими брандове, феерия от дизайнерски дрехи, аксесоари, вещи за дома, керамика, бижута и други предмети, както и страхотни илюстрации, книги и още купища изкуство. Разбира се, всичко това ще бъде придружено с вкусна храна и още по-вкусни напитки, така че буквайте си датите в календара отсега.

Fika Christmas market 2018

8 и 9 декември, 11 часа, Спутник

И този декември Fika ни събира да се потопим в зимната ѝ приказка, събрала в себе си много скандинавска храна, селекция от нови и познати брандове, вярващи в качеството и стила на минималистичния дизайн, и коктейли, създадени от барманите на Спутник. Още преди да сме разбрали какво ще е специалното меню, с което екипът на Ракера Ракия Бар ще направи своята интерпретация на традиционните фика рецепти, ни ухае на джинджифил и канела…

Mish Mash Fest – Christmas is coming

8 и 9 декември, 10 часа, Атриум

Още един празник, зад който застават добрият вкус и „магията“ на талантливите хора, а това със сигурност е точната рецепта за най-оригиналните подаръци. Mish Mash Fest са се погрижили да съберат на коледния си базар изкуството на неподражаемите родни автори, така че, ако искаш да подариш стилни подаръци създадени с любов – имай предвид това събитие.

Коледна програма – Базар на изкуствата

8 и 9 / 15 и 16  декември, 11 часа, паркхотел „Москва“

Коледният базар на изкуствата и творческите занаяти отново събира на едно място открояващите се творци от най-различен характер. Този път, специално за почитателите на талантливите автори, коледното събитие ще се състои в два поредни уикенда, така че организацията отново е на ниво и красотата ни очаква.  

Благотворителен коледен базар на WWF България

11 и 12 декември, 11 часа, Business Park Sofia

11 талантливи български артисти се включват в подкрепа на работата на WWF в България и ще дарят част от приходите си като помощ за опазване на застрашените животински видове, вековните гори, реки и езера. Включи се и ти в спасителната акция на прекрасната българска природа, като превърнеш пазаруването на подаръци в пазаруване с кауза – така подкрепяш опазването на родната си земя, истинският български талант и голямата сила на добрите идеи.

Коледен панаир на книгата 2018 с Книгомания

11 – 16 декември, 10 часа, НДК

Да подариш книга винаги е добра идея, така че сега имаш възможността да избираш между стотици стойностни издания. Очакват те луксозни книги, албуми, енциклопедии за деца и възрастни, художествена литература, биографии, занимателни книги, 3D пътешествия, научнопопулярни четива, книги Mensa, немалко чужди издания и други богатства, така че Коледа за всички книгомани започва две седмици по-рано. 

BOLD Winter Bazaar – Penguin Edition

15 о 16 декември, 11 часа, BOLD Showroom

Пингвините имат очарователната традиция да дават перфектното камъче на любимите си. Тази зима в BOLD са решили да вземат пример от тях и да ти позволят да намериш перфектните коледни подаръци на техния двудневен зимен базар. Сред замесените в това приключение са Rush Streetlife store, Haniel Bio, Co Optics, Mimzi, Tochka & Tochka, CreativEgg, M.S. Jewellery и други.

Коледа в betahaus Sofia | HANDMADE DESIGN MARKET

15 и 16 декември, 10 часа, betahaus Sofia

Маркет, работилници, хапване, пийване, томбола с награди, музика и повече от приятна атмосфера ни очаква съвсем скоро в betahaus Sofia. HANDMADE DESIGN MARKET са се погрижили всички да повдигнем коледния си дух и най-вече да се докоснем отблизо до изкуството на родните ни творци, влагащи целия си талант и душа да създадат специална селекция коледни подаръци за нас и нашите близки.

FREA Vintage Christmas Market at Gallery 2.0

15 и 16 декември, 11:30 часа, Gallery 2.0

Модата, храната и музиката са неизменно свързани стоплящи душата „изобретения“, затова FREA са ни подготвили от всичко по много, при това в два поредни дни. Да ни бъде вкусно специално ще се погрижи Божана Кацарова с изкушаващия сетивата коледен брънч, а да се носи истинска музика през цялото време ще се погрижи DJ IHOU. Колкото и привлекателни да са тези удоволствия обаче, най-големият акцент на базара ще бъдат красивите винтидж колекции, и то не защото е модерно, а защото освен изключително стилна, тази модна вълна събира в себе си и отговорност към околната среда.

NOT Another Christmas Bazaar

22 и 23 декември,14часа, Cosmos Coworking Camp

В последния уикенд, точно преди началото на празниците Urbanites Sofia организират коледен мини фест, а ние нямаме никакво намерение да го пропуснем, защото са ни подготвили любимите неща – изкуство, мода, филми, храна и какви ли не предизвикателства за добрия вкус в Cosmos Coworking Camp.

Christmas is coming…

Подаряваме ти 4 яки подаръка още преди Коледа да е дошла

9 коледни филма – толкова тъпи, че чак яки

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *