3 български вина за всеки празник

Ставам права. Пускам химна. Вадя тирбушона.

0 коментара Сподели:

Излизаш на улицата и навсякъде те заливат символи на патриотизма, които рязко се превърнаха в клишета. Влизаш в нета и отвсякъде бликат същите знаци и елементи. И единственият начин да се преборя с желанието ми хем да обичам българското по мой си начин, хем да игнорирам клишетата е да се отдам на българските сортове вино, и то точно в Месеца на „виното и любовта“ и клишетата. Слава богу, колегите от SEEWINES ми се вързаха на идеята и сглобихме бърз наръчник за „течни патриоти“. 

MAVRUD ELENOVO

Edoardo Miroglio

Череша / Трюфел / Ядки / Дим

Ако си падаш по плътни вина, тежки меса, тежки сватби и леки закуски, маврудът е твоят сорт. Това е един от сортовете, с които с удоволствие учудвам чуждоземците и извънземните. Няма човек в България, който да не познава мавруда, някои даже са си сложили номера му в „любими“. По-патриотично от това не може да стане, особено ако комбинираш със скара от нашите географски ширини. 

Сорт: Мавруд

Регион: Тракийска низина

 

AYANO

Сийуайнс

Цитрусова кора / Праскова / Ситни червени плодове

Едно вино за феновете на лайфс- тайла „днес ще мръдна, утре ще изляза“. Когато не искам да пия бяло вино, но не искам и червено – със сигурност не искам и блудкаво прозрачно розе. Затова препоръчвам розе от този сорт, който може да бъде отглеждан само в един район на България, а ние можем да го пием във всяка точка на света и пак да се бием в гърдите, че от Широка Мелнишка по-свежо няма. 

Сорт: Широка мелнишка лоза

Регион: Долината на Струма

 

САНДАНСКИ МИСКЕТ

Виа Верде

Цветисти аромати / Масло

Прекрасен български сорт, който можеш да пиеш и без мезе. Предупреждавам, че е свежо, ароматно, плодово и много леко и може бързо да трябва втора бутилка. Из- ключително добра комбинация за приятелки или онлайн пазаруване. Винаги можеш да го комбинираш с нашенски жълт кашкавал, да си пуснеш Валя Балканска за малко и ти даваме диплома за родолюбец, без да си татуираш Левски на прасеца.

Сорт: Сандански мискет

Регион: Долината на Струма

Търси вино по вкусов профил тук.

Гласувай за любимото си място в града.

Последвай ни в инстаграм.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *