В София през уикенда: 09 – 10 февруари

Уикенд план за любопитни откриватели

0 коментара Сподели:

С размаха на истински фрийрайдъри този уикенд ще разкрием всички съвременни и не само, мистерии в изкуството. Ще хапнем по една вкусна палачинка с най-малките, за да си припомним магията на истинското любопитство и да се убедим, че дори в зомбитата има красота и любов. Какво друго да не пропуснеш в слънчевия уикенд, чети тук.

 

ПУК! #07 Направи си сам списание "Българско фото"
Събота, 14 часа, Gallery Synthesis

Уикендът започва супер интересно в галерия Synthesis, където те очакват специално селектирани от екипа повече от 50 емблематични броя на списание “Българско фото”. Ще можеш да се насладиш на страните, отразяващи различните посоки в развитието на списанието. По интересната част започва, когато с помоща на ксерокса започнеш да сглобяваш своето персонално списание от страниците на вече публикуваните. Коя ще бъде твоята корица, тематика и визия, избираш ти, а компания за разговор ще правят Антоан Божинов и Георги Лозанов.

 

От Стоунхендж до Банкси: Големите мистерии в света на изкуството
Събота, 14 часа, Дом на киното

Любопитни факти и парадокси ще те потопят в необикновен изкуствоведски разказ, проникващ в някои от най-чудноватите загадки в историята на изкуството. Тези, които обитават различни времеви периоди – от все по-обаятелната праистория до съвременната епоха, където деликатната тайнственост в изкуството присъства във всички нива на художествения свят – от скрити послания и разтърсващи лични съдби до мащабни арт манипулации. Дом на киното те кани на лекция извън времето и пространството, с която да обикнеш изкуството още повече.

 

Support The Bulgarian Freeride Team// Bar Bezkrai // 09.02
Събота, 20 часа, Бар Безкрай

Уикендът няма как да мине само в културни и релаксиращи събития. Събота вечерта сме си запазили за малко дивеене на територията на Бар Безкрай. Събират се всички купонджии, които обичат планината, партитата и фрийрайда, а събраните средства от фонда на входа ще бъдат изпратени на Freeride Team BG (първият български отбор по фрийрайд ски и сноуборд  – бел.ред.). Музиката е доверена на Анна Симова и Любомир Балабански, а господин Таралежков ще се отбие със специална live подкрепа.

 

Приказка с палачинкаI Мортина I Смешни и малко страшни истории
Неделя, 11 часа, Книгата / The book

Прекрасен начин да прекараш неделя сутрин в компанията на доволните малчугани. Четенето на приказки със сигурност ще задържи вниманието им особено когато историята е за симпатичното момиче зомби Мортина, което въпреки различието си намира своето място в сърцата на малките си приятели. За да бъде преживяването истински вълнуващо, ще се погрижи актьорът Лазар Панов, който ще вдъхне живот в написаните редове. Вкусните палачинки, пък са перфектната компания за литературното удоволствие за всички малки любопитковци и родителите им.

 

Премиера на сайта openartfiles.bg // Premiere of openartfiles.bg 
Неделя, 14 часа, Софийска градска галерия

Поканен си на премиерното представяне на новия двуезичен уебсайт за българско съвременно изкуство. Сайтът openartfiles.bg ще представя база данни и архив за съвременно българско изкуство, онлайн библиотека и специално създадени тематични критически текстове. Ориентиран към процесите, основните проблеми, артистите и събитията в съвременната българска арт сцена. С четири основни фокуса – Теми, Хора, Пространства и Документи, представени по ясен и достъпен начин, със сигурност сме любопитни да видим първи какво ни очаква.

А следващата седмица наближават Go guide Food&Drinks Awards. Гласувай за любимите си барове и ресторанти.

Последвай ни в Инстаграм.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *