Хидратирай кожата си с комбинация от две съставки

Алое вера и хиалуронова киселина се комбинират чудесно, за да се погрижат за кожата

0 коментара Сподели:

Според една от легендите за Афродита, след всяко къпане в изворите древногръцката богиня излизала от водата отново непорочна и млада, без тежкото битие на божественото да е оставило нито една следа по кожата ѝ. И как иначе – всяка уважаваща грижата за себе си дама знае, че хидратацията е първият ключ към добре изглеждащата, но още по-важно – здравата кожа. Дехидратираната кожа не само изглежда зле (някои от белезите на дехидратираната кожа са тъмните кръгове под очите и новопоявили се бръчици на необичайни места), но и се усеща зле (не рядко чувството е сякаш е силно опъната), а освен това липсата на вода може да доведе до други неприятни последствия в бъдеще.

За щастие, днес нямаме нужда от специално добавени легенди, нито от извори, в които да се потапяме като богини, за да се радваме на бляскава и хидратирана кожа.

Вместо това можем да разчитаме на други, доказани средства, които се срещат в природата – заобикалящата ни и тази „вътре“ в нас. Най-хубавата част е, че следващите две съставки са натурални и взаимодействат чудесно заедно, така че да можем да се наслаждаваме на ефектите им в комбинация.

Алое вера 

Алоето е толкова яко растение, че заслужава цяла отделна статия, за да можем да изкажем благодарност към всичките му умопомрачително страхотни свойства, без да става дума за това, че може да бъде чудесна декорация за всяка стая. Зеленото растение със заострени месести листа, пълни с гел, е познато дори като „извор на младостта“ според древната цивилизация на маите. Някои изследвания посочват, че алое вера в пастите за зъби би имало позитивно влияние за справяне с кариесите, други отчитат антисептичните и противовъзпалителните свойства на растението, а

трети засягат способността на гела от растението да хидратира всякакъв тип кожа като по този начин спомага за нейната регенерация.

Вероятната причина за хидратиращите свойства на алоето се корени в произхода му – растението обикновено се среща на места със сух климат, а за да оцелее събира вода в листата си. Освен това алое вера се справя с хиперпигментацията на кожата като се бори срещу вируси, бактерии и гъбички. Едно от най-разпространените приложения на гела от алое, пък е за успокояване на кожата след слънчеви изгаряния.

Хиалуронова киселина

Не, хиалуроновата киселина не е единствено филър, въпреки че най-разпоространените асоциации с хиалурона вероятно са именно „напълнените“ устни. Всъщност, киселината се синтезира от човешкото тяло, но с годините „производството“ ѝ намалява. Особено пагубно влияние за присъствието ѝ могат да окажат цигареният дим, слънчевата радиация и/или замърсеният въздух. Но какво, ако останем без достатъчно хиалурон? Не, няма да станем по-малко секси за снимка в Инстаграм. Очевидно – кожата ни ще пострада, защото една от основните роли на хиалурона е да задържа вода, с която да поддържа тъканите хидратирани, а кожата еластична. В допълнение на това можем да си доведем и неприятности за ставите, тъй като друга важна функция на хиалурона е да осигурява „смазка“ при триенето на ставите. В обратния случай –

ако хиалуонът присъства в достатъчни количества в тялото ни, можем да се радваме на положителните ползи от него като намаляване на съществуващите бръчки и подмладяване на кожата.

2 в 1 – очаквано добра комбинация

Колкото и прекрасни да са алоето и хиалуронът по отделно,

истинската магия се случва, когато двете съставки бъдат комбинирани заедно.

Лечебната хидратираща сила на алоето и свойствата за еластичност на кожата на хиалурона са истинският извор на красота, който тепърва ще бъде възпяван в легенди. Комбинацията от двете е напълно безвредна, а за пълно удобство и максимално възползване от благотворните свойства, вече можем да намерим козметични продукти, съчетаващи двете приказни съставки. Една от компаниите, която предлага съчетанието от алое и хиалурон, е Garnier Laboratories. 

Фибите, фибите – още са живи.

Последвай ни в Инстаграм за ежедневно вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *