Вселената най-сетне се подреди правилно: InGlobo се завръща

На 29 март едно от любимите ни издания на родния пазар се завръща, а какви изненади ни е подготвило – чети нататък

0 коментара Сподели:

Всички дружно сме недоволни, че когато говорим за списания, у нас няма така необходимото разнообразие и теми, които наистина да вълнуват. Е, за щастие ти съобщаваме добра новина по темата, защото на 29 март списание InGlobo, любимо на много будни умове и любопитни съзнания, се завръща.

Първият брой за тази година е под номер 30 и разказва интересни истории, от които да се поучим, научим, посмеем и възхитим.

Ще прочетеш за нова, съвсем научна, „планетарна диета“, която има потенциала да спаси света (за да не оставим, както пише Кърт Вонегът, на идните поколения бележка: „Прощавайте, ние бяхме просто едни шумни пияници на петрол“). Ще надникнем през какви етапи и разновидности преминава развитието на часовниците (и как изобщо на човечеството му е хрумнало да измерва времето). Ще разберем повече за света на Толкин, за непознатото около Нелсън Мандела, за любопитните гафове, съдебни дела и скандали около филма „Титаник“, за двама хитроумни и доста крупни мошеници от близкото минало, за „бащата“ на автопортрета и за създателя на куп спорно полезни, но адски симпатични изобретения като чаша за чай с охлаждащ вентилатор и футболна топка-блендер. А накрая ще попътуваме и до Лисабон, който, както знаеш, ни е любима дестинация.

Още по-хубавата новина обаче е, че завръщането на InGlobo ще се отбележи със запомнящо парти – ще бъде шумно, весело, предизвикателно и в крайна сметка щастливо.

На 29 март от 18 часа всеки читател на списанието е поканен на парти в City Stage, София (подлеза на НДК).

Освен традиционните за този тип забавления – напитки и музика, организаторите са подготвили и малко упражнения за ума. Ще играем в InGlobo Speed Quiz, който предизвиква участниците (организирани в отбори) да демонстрират скоростно своите знания в пет различни области, отразяващи разнообразното съдържание на списанието – наука, личности и истории, изкуство, пътешествия и технологии. Регистрацията за куиза е напълно безплатна (необходимо е само да изпратите информация на events@atticaeva.bg, а организаторите напомнят да не се свените при избора на имена, като поздравяват отбор „Кипнал чайник” за избора. За победителите има осигурени награди, за всички присъстващи – обещание за незабравим купон. Ще те чакаме там!

Ако искаш още теми за добрите списания – виж реквием за един "Егоист".

Или допълни изживяването със Здравка Евтимова.

Останалите градски истории са в инстаграм профила ни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *