Когато и боговете забравят Амфитеатъра, инициативи го превръщат в скейтпарк

Градът е нашият втори дом и трябва да се грижим за него

0 коментара Сподели:

Градът е общият ни дом. Следователно ако не семейство, ние сме нещо като съквартиранти и трябва заедно да се грижим за мястото, в което живеем. По същия начин както делим задълженията си в домакинството, трябва заедно да поддържаме градската си среда. Обединим ли се около любовта към града си, неминуемо ще променим сивия му облик. 

И по същия принцип – някои хора се грижат повече за дома си, отколкото други. След дълга онлайн битка жителите на Търговище се обединиха около каузата за по-добра градска среда и победиха другите претенденти.

Конкурсът, за който става дума, е кампанията "Почисти и разкраси" на Cif.

Те предоставиха възможността на хората да номинират български градове, чиито култови кътчета имат нужда от капка-две свежест. Мечтателите от Търговище излязоха най-отпред в класацията след останалите 62 града с над 8500 гласа. Коя част от града все пак избраха да променят? 

Амфитеатър звучи достолепно, изящно, величествено. Реалността в Търговище беше малко по-различна. Техният амфитеатър беше като забравен от всички възможни богове. Счупени пейки, изпадала боя, разбити плочки. Мястото беше пример за занемарена част от града с потенциал за нещо повече. Гражданите на Търговище се обединиха около това и спечелиха гласовете онлайн с мисията си.

А с помощта на Destructive Creation, Cif и Мария Силвестър амфитеатърът има нов, по-модерен и по-красив облик. 

Мечтаният скейт парк в Търговище вече е реалност. Неговото име е "Мечтатели" и се намира в парк "Роден кът". Над 100 доброволци помагаха по време на трансформацията. Фрийстайл изпълнения на скейт ентусиастите също са достижими след промените на амфитеатъра. Голямата му стена пък вече е истински шедьовър на изкуството, след като графити артист я изрисува. 

Пътят към чистотата и хармоничната градска среда обаче не приключва дотук. С кампанията си Cif само донесе вятъра на промяната. Ако искаме да живеем в красота, трябва да се грижим за света около себе си. Да, София, Плевен, Силистра и Търговище вече са една идея по-светли. Това не означава, че няма шанс да заблестят още повече. С усмивка, желание и действие ти също можеш да накараш града си да заблести. 

Как можем да спасим врабчетата

Внимание! Световни коктейли на хоризонта. 

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *