АЛТЕРНАТИВНА БОРБА СЪС СТРЕСА

Няколко нестандартни начина как да постигнеш хормонален баланс в тялото си

0 коментара Сподели:

Безспорно, една от най-актуалните болести на нашето съвремие е стресът. Колкото повече свобода имаш да се развиваш на няколко поприща наведнъж, толкова по-голяма е вероятността да го усетиш на собствен гръб. Хората направиха милиони, предлагайки уъркшопи как да се пребориш със стреса, но истината е, че ако ти самият не уважаваш тялото си достатъчно, че да намираш време за разпускане, и най-добрите специалисти в света не биха могли да ти помогнат.

Харесахме ти няколко нестандартни начина как да се пребориш със стреса, които хем са страшно интересни, хем със сигурност ще отвлекат ума ти от проблемите ти.

ЗМИЙСКИ МАСАЖ

Звучи ти странно? Това определено е едно доста нестандартно решение за стреса, но си има научно обяснение защо не трябва да го отхвърляш директно. Когато човек е стресиран, мускулите в тялото му са под напрежение, което често води до схващането им около врата и долната част на гърба. Затова е изключително важно те да бъдат отпуснати, за да може тялото ти да не е под напрежение. Ако змиите ти се струват прекалено екстремни, един обикновен масаж също би свършил работа, но със сигурност не би бил толкова вълнуващо изживяване.

БИРЕНА ВАНА

Далеч по-интересно от магарешкото мляко на Клеопатра, а и доста по-ефикасно. Горещата бирена вана има свойството да те отпусне физически, благодарение на алкохола, който кожата ти попива директно, след като порите ти се разширят достатъчно от високата температура на течността. Главен виновник е хмелът, който има успокоително действие върху организма.

РАЗВИКАЙ СЕ

Викането се оказа много полезно, стига да не викаш на хората около себе си. Иди в планината или в гората и се развикай с пълно гърло. Доказано е, че с вербалното изразяване на емоциите, които чувстваш, тялото ти променя химията си и започва да отделя ендорфин, познат като естествено вещество за щастие. Учените смятат, че викът е онзи винтил, който позволява на организма ти да се освободи от цялото натрупано напрежение.

СПОРТ

Спортът е много полезен, но често се оказва прекалено досаден за изпълнение. Блъскането във фитнеса може да ти се стори безкрайно, а вместо да се освобождаваш от стреса, настроението ти спада със всяка минута, в която ти е скучно. Ние открихме как да комбинираш полезното със забавното. Не случайно понякога ти се иска да заподскачаш от щастие, когато ти се случи нещо наистина хубаво. Логичната стъпка е да не чакаш, докато имаш повод, а просто да го направиш с цел, отделяне на ендорфин. Съвсем актуални са тренировките на батут, които са предизвикателство за тялото ти, но и много, ама много забавни. Представи си го като аеробика, която изпълняваш скачайки. Гарантираме ти, че след час на батута ще си усмихнат като зелка, а от стреса няма да е останала и следа.

В този ред на мисли, всякакъв вид екстремни изживявания влияят положително на хормоналния баланс в тялото ти.

Колкото по-откачени неща правиш, толкова повече ендорфин ще се погрижи за това, в тялото ти да не остане място за стрес.

Освен с интересни дейности, можеш да се пребориш със стреса по още един естествен начин – чрез хранителни добавки, под формата на минерален комплекс с магнезий. На пазара вече може да откриеш разтворими таблетки SupraVit Magnesium + витамин В комплекс, които са с активна съставка магнезий. Жизненоважният минерал влияе на повече от 300 процеса в организма, сред които работата на сърцето, предаването на нервните импулси и здравината на костите. Поради това магнезия е активна съставка от 150 мг във всяка една разтворима таблетка. При проблеми с емоционалното натоварване, стреса и женските проблеми ти препоръчваме по една на ден, тъй като елементът не се запазва трайно в организма ни.

Ако предпочиташ стандартни таблетки, потърси SupraVit Magnesium + Витамин В6, които са в опаковка по 30 – една за всеки ден от месеца. Няма нужда да се притесняваш от състава им. Те са без добавена захар, мая, нишесте, глутен или изкуствени оцветители. Освен това SupraVit използват за производството на витамините си швейцарските витаминни комплекси Quali®-Blends – съставки, които са гаранция високо качество, иновативност и надежност.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *