Пази се от себе си

Никога не си достатъчно подготвен за челен сблъсък със самия себе си

0 коментара Сподели:
Пази се от себе си

Кое е това нещо, което е по-вредно от McDonald’s и по-напористо от баба ти по време на семейна вечеря?

Колкото и невъзможно да ти звучи, това си самият ти. Този, който тайно отваряш хладилника в малките часове на нощта, напук на диетата си. Ти, който винаги носиш в джоба си поне три извинения на тема „защо не спортувам“. Ти, който си пропуснал хиляди красиви изгреви, за да наваксаш липсата на сън в следствие на безсмислено среднощно „циклене“ пред компютъра.

Има много страшни неща на този свят.

Тесните пространства, гръмотевиците, хлебарките, зъболекарите. Смъртта. Страшно е да заседнеш в асансьора по време на буря; да се срещнеш лице в лице с държавната администрация; да се събудиш на 50, когато всички гласове в главата ти крещят 25! Няма по-страшно нещо обаче от това да се сблъскаш със самия себе си. Челно.

Пази се от себе си

Защото освен смачкани ламарини този сблъсък ще остави горчив вкус в устата ти, придружен от един куп нежелани спомени.

Себе си е врагът, когото познаваш най-добре. Знаеш качествата и недостатъците му, чувал си всичките му извинения, присъствал си на най-неловките случки в живота му. Дотук добре, но има един много съществен проблем – той също те познава така добре, както ти него. И не се свени да използва това „оръжие” всеки път, когато е необходимо да се защити от нападките и да потуши опитите ти да го промениш.

Пази се от себе си

На себе си евтините номера не му минават. Натаманените обяснения – също. Глупавите оправдания – съвсем. Затова в битката с него трябва да си много по-креативен от обикновено. Опитът, който си придобил във всекидневните схватки с „мързеливата колежка”, „любопитната съседка”, „гадния шеф” и „псевдоприятелката”, няма да ти е от голяма полза.

Острият език и саркастичните нападки са „инструменти”, които спокойно може да зазимиш и да оставиш за употреба в друг, по-малко опасен сблъсък.

Пази се от себе си

Като цяло може да пристъпиш към пълно разоръжаване. Единственият начин да спечелиш битката със себе си е, като превърнеш сблъсъка в приятелска среща. Но не от онези, които се решаваш да направиш само защото си изчерпал всичките си извинения и не можеш да отлагаш повече. Това трябва да бъде жадувана среща, която се случва след дълга раздяла със себе си. Раздяла като онези любовните, които преобръщат целия ти свят, за да ти покажат колко ценен е бил предишният, който си обитавал.

Разбери и кои са процедурите за разчовечаване в наши дни.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *