ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР \“ИВАН ВАЗОВ\“

Есента е вкусна и започва в сряда... по терлици

0 коментара Сподели:

Ммммммм, ямиииии, ухаааа и всички възклицания в едно произнасяме днес, защото на 24 септември ни очаква един натурален гастрономически кеф в сърцето на прекрасната ни София. Става дума за ежеседмичното събитие Фермерски пазар „Иван Вазов”, което всъщност се случва всяка сряда от 16:00 до 20:00 ч на общински пазар "Иван Вазов“.

Идеята е, че отиваш на популярния пазар, който се намира в близост до обръщалото на трамвай N1, ул. Балша в кв. Иван Вазов и там получаваш всякакви продукти директно от производителя. То 8 сорта домати, от чери до биволско сърце, то картофи, моркови, чушки, зеле, зелен фасул, лук, чесън, магданоз, киселец, глави и листа цвекло, мента, тученица, подправки, ароматни чайове, черни и червени боровинки, оцет от арония, сладко от малини, мед от различни региони на страната, пчелен прашец, тахан с мед, ръжено-пшеничен хляб с квас, жива бира Гларус, кисело мляко, кашкавал и сирене от овче и краве мляко, каймак, катък, масло, гхи, извара, суджук, пастърма и още редица др. са само част от органичните съкровища, които ще зарадват очите и стомахчето ти.


Изчакваме да се забършем от потеклите ни лиги и ти казваме, че организаторите на приятния алъш-вериш са "Пазари Юг" ЕАД, сдружение Устойчиво общество, Хранкооп София и Екологично сдружение "За Земята", в партньорство със Столична община, Сдружение "Трансформатори" и Група Град. Освен това търговците и производителите не са оставили нищо на случайността и ще те зарибяват нескрито с дегустации, кулинарни ателиета, еко работилници и почерпки за всички от сърце, а от теб се иска само да си избереш едно от многобройните изкушения и да се раздадеш максимално.

Ако пък не ти се хапва, пазарът е идеално място да се запознаеш със свежи хора, които определено са свързани със земята и ще има какво да ти разкажат за натуралния начин на живот. За торове и ръчно месене може да си поговориш с участници от био ферми от близо и далеч, а точно есента е най-удачното време да се запасиш с натурални провизии, за които (повярвай ни) тялото ти ще ти е адски благодарно, и то на прага на коварната зима.

Както сам виждаш, нещата са ясни, а веселието и вкусната храна – гарантирани, така че те чакаме там с натурален български катък и греяна ракийка в ръце, но последното да си остане между нас – носи си вилички!!!

Още за събитието тук.
 
StreetView на пазара (зеленият навес).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *