MADE BY ПАВЕЛ И МИТКО

Smuggler’s Diner e най-американското място в София, по палачинките с кленов сироп ще го познаете

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Павел и Митко, познати ни от колоритните винтидж партита като Smuggler-ите, са изцяло обсебени от американската култура и суинга от средата на миналия век. Техните презокеански музикални пътувания вече са и кулинарни, тъй като съвсем скоро си отвориха чудено вкусен ресторант – Smuggler’s Diner. Ето ги в back2back интервю в новото им амплоа.

Как The Smugglers Collective се захвана със Smuggler’s Diner?
П: Този проект го мислим от две-три години. Магия­та около суинг музиката, хората, които срещаме на нашите вечерни партита, и любовта към американската култура като цяло ни подсказваха, че трябва да си направим наше си място и свят, в който да живеем и през деня, и да е продължение на нас самите.

Как бихте представили ресторанта накратко?
П: Smuggler’s Diner предлага един модерен прочит на традиционната американска кухня. Към някои от автентичните и познати рецепти сме направили и такива с наша си, подобрена версия. Доста се постарахме и в интериорния дизайн, като цяло може да го опишем като винтидж място с всички дребни детайли: от сета за маси, облеклото на персонала и, разбира се, подобаващата суинг музика.

Разкажете повече неща от кухнята… като че ли менюто ви е The Best Of The Best.
М: Менюто е късо и съдържателно, в него селектираме най-доброто от американската кухня, най-вече нещата, които са по наш вкус.

Винаги сме били фенове на този тип кухня и сме усещали липсата на подобно заведение в София.

Оттам дойде идеята ни за Smuggler’s Diner.
П: Много залагаме на ястия като Memphis ребра и Buffalo уингс. Сандвичите също са ни много силни, при тях имаме повече свобода да импровизираме с продуктите, докато при бургерите малко или много има установени вече правила, които също могат да се нарушават, и ние тепърва ще експериментираме.
М: Такива са и тенденциите в Щатите през последните години – да се импровизира с различни видове месо, веган бургери, да се използват различни типове хляб. У нас ми се струва, че трябва още малко време, за да се наложат.


А защо ресторант, а не бар?
М: Ние обикаляме доста барове и шумът, който вдигаме там, ни е достатъчен. Искахме да имаме едно по-тихо, улегнало и уютно място, което по един по-спокоен начин да пресъздава атмосферата от нашите партита.
П: Хората, като чуят, че The Smugglers Colective имат заведение, и веднага си представят, че тук ще има силна музика и партита. Затова ни трябва малко време да им обясним, че тук атмосферата отново е в стила на суингa, но в друга светлина. За наша радост виждаме, че тя също се харесва, и се надяваме да продължим така и занапред.

На влизане прегледах набързо книгата за похвали и оплаквания… Виждам само положителни коментари, така че наистина сте се справили добре…
П: Дано да е така наистина… Това, което най-често споделят, е, че много им харесва атмосферата. Тя е съвкупност от интериор, декорация, обличане и обслужване на персонала, храната естествено. Стараем се да изпипваме нещата до последен детайл, за да се чувстват хората максимално комфортно.

Започва новият парти сезон, какво ви предстои?
П: След хубавите летни ивенти мисля, че удвоих­ме публиката си и сега продължаваме на скорост. Започват нашите традиционни партита в Mixtape 5, Терминал 1, предстоят хубави дни.

Smuggler’s Diner е на ул. Христо Белчев 29.

Специално за партито Smugglers Swing Club: La Dolce Vita през миналата пролет Павел и Митко ни подготвиха селекция италиански парчета. Припомни си кои бяха те и послушай.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *